Afscheid nemen: Bas Tietema

BEAT Cycling Club

Het einde van 2018 nadert en waar we over een aantal dagen gezellig met zijn allen aan de oliebollen zitten, is dat helaas ook het moment om gedag te zeggen tegen een aantal vertrekkende renners. We spraken ze nog één keer over het afgelopen seizoen en de toekomst, met dit keer: Bas Tietema.

In de vorige edities las je al over Wesley van Dyck en Aksel Nõmmela.

Bas, hoe kijk jij terug op het afgelopen seizoen?

“Het seizoen begon goed, we hadden ook een superleuke groep.” begint Bas positief. “Maar het seizoen heeft twee kanten. Met de ploeg was het heel leuk, we hebben mooie dingen gedaan, zoals de meerdaagse in Estland en het was altijd gewoon heel gezellig. Ik heb dus hele leuke herinneringen, maar voor mij persoonlijk was het op sportief vlak wel een heel lastig seizoen.”

Wat was voor jou het hoogtepunt van dit seizoen?

“Voor mij was het mooi dat ondanks dat het niet zo goed ging, ik wel heel lang de bolletjestrui in de Topcompetitie wist te dragen. Ik wist voor mezelf ook wel dat ik niet altijd sterk genoeg was, maar ik ga wel altijd gewoon de wedstrijd in om toch het maximale eruit te halen. Die trui is toch voor iedereen wel een ding dat echt iets uitstraalt, dus voor mij was dat wel het sportieve hoogtepunt.”

Hoe kijk jij verder terug op je tijd bij BEAT?

“Ik denk dat we heel goed begonnen zijn. Vanaf het eerste moment en de eerste trainingskampen ging het allemaal al gelijk goed. Maar ook tijdens de wedstrijden en in de voorbereiding daar naartoe kon je goed merken dat alles echt super professioneel werd aangepakt. Ik geloof dan ook nog echt in het concept van BEAT en denk dat het de wielersport echt goed doet.

Alleen na die seizoenstart ging het met mijzelf gewoon minder, want toen begon ik met mijn gezondheid te kwakkelen. Het was voor mij persoonlijk heel lastig dat ik niet mijn normale niveau haalde en dat loopt ook een beetje parallel aan mijn tijd bij BEAT.”

Wat staat er volgend seizoen op de planning voor jou?

“Momenteel ben ik veel bezig voor het Fonds Gehandicaptensport. Daar ben ik nu ambassadeur van, maar daar heb ik nu een wat grotere taak gekregen, dus daar kan ik nu ook meer werk voor gaan doen. Daarnaast blijf ik natuurlijk fietsen, dat ga ik doen voor WV de IJsselstreek, wat een van de weinige clubteams is die gewoon de Topcompetitie rijdt. Voor mij was het namelijk wel belangrijk om minstens Topcompetitie te kunnen rijden. En daarnaast ga ik me dus maatschappelijk ook inzetten.”

Bas, enorm bedankt voor het afgelopen seizoen. Je bleef ondanks de tegenslagen toch hard werken en was een van de renners die het debuutjaar van de BEAT wegploeg mogelijk maakte. Veel succes in de toekomst!