Afscheid nemen: Danny Maas

BEAT Cycling Club

We zijn al in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waar we niet kunnen wachten om onze nieuwe renners in actie te zien, kunnen we dat wel op het afscheid nemen van de vertrekkende renners. Maar helaas hoort dat er ook bij. We spraken deze renners nog één keer over het afgelopen seizoen en de toekomst, met dit keer: Danny Maas.

Eerder kon je al lezen over Wesley van Dyck, Aksel Nõmmela en Bas Tietema.

Danny, wat vind jij van het afgelopen seizoen?

“Ik kijk toch terug op een voor mij sportief gezien minder seizoen.” verteld Danny. “Dit had vooral te maken met blessureleed, waardoor ik mezelf niet echt kon tonen. Dat vind ik wel echt balen. Los daarvan heb ik wel hele mooie ervaringen opgedaan. Het was mijn eerste seizoen op dit niveau en daardoor was alles een hele nieuwe ervaring. Ik vond het dan ook enorm gaaf om te zien hoe het er op het Continentale niveau in de grote koersen aan toe gaat. Dat heeft mij veel bijgebracht.”

Hoe heb jij je tijd bij BEAT ervaren?

“Mijn tijd bij BEAT beviel me enorm goed. Ik heb hier heel veel geleerd, waar ik zeker in de toekomst profijt van ga hebben. Daarnaast heb ik super veel leuke ervaringen gehad en veel meegemaakt. Ik vind de club echt top en vind het heel leuk dat ik daar deel van uit heb mogen maken. In het afgelopen seizoen heb ik veel leuke nieuwe mensen ontmoet bij BEAT en nieuwe vriendschappen opgedaan.”

Wat staat er volgend seizoen op het programma voor jou?

Volgend seizoen ga ik terug koersen bij Willebrord Wil Vooruit. Ik ga dus weer terug naar het clubniveau, daar hoop ik mezelf weer verder te ontwikkelen en weer voor mooie resultaten te kunnen gaan. Ik ga alles wat ik bij BEAT heb geleerd dan dus zeker ook mee nemen!”

Danny bedankt, zonder jouw inzet was het debuutjaar van de BEAT wegploeg niet mogelijk geweest. Veel succes in de toekomst!