“Als pionier kan je meedenken." #RoadToBEAT van pionier Alwart

Alwart Moeskops

Tijdens de BEAT-clubdag in Amerongen hoorde ik dat je als pionier mocht meedenken over het ontwerp van de eerste BEAT Clubkampioenschapstrui. Hoe tof is het dat je als lid kan bepalen hoe de trui eruit komt te zien, die uitgereikt wordt aan de eerste winnaars van het clubkampioenschap in Amersfoort?

Ik ben dan ook snel aan de slag gegaan met het bedenken van verschillende ideeën voor de trui. Al snel had ik een bepaalde richting die ik op wilde gaan met mijn ontwerp. We kennen allemaal de fameuze regenboogtrui die we recent in Noorwegen mochten bewonderen. We worden dan geen wereldkampioen, maar onze eerste clubkampioen verdient ook die prachtige strepen, natuurlijk wel in de bekende BEAT-kleuren. Om een mooi contrast te creëren met het BEAT-turquoise heb ik voor zwart gekozen in de strepen. De trui was toen nog niet af, er miste nog een krachtig element. Toen herinnerde ik mijn gesprek met onze ambassadeur Piotr Havik. Hij vertelde mij dat hij het ‘schild’ in het BEAT-logo erg sterk vond en dankzij die opmerking heeft het ‘schild’ de weg gevonden naar de trui. Dit was de laatste stap die de trui nodig had om tevreden te zijn. 

Ik was dan ook zeer trots dat mijn trui is gekozen als het winnende ontwerp. Het ontwerpen is vooral een hobby naast mijn werk als leidinggevende op de horeca-afdeling van de Schouwburg Amstelveen. Dat maakt het voor mij nog bijzonderder dat de winnaars van het clubkampioenschap in mijn ontwerp fietsen. Bovenal vind ik het uniek dat je als pionier kan meedenken en deelnemen aan diverse activiteiten. Van fietsen tot zelfs het ontwerpen van een clubkampioenschapstrui.

Dat is ook de reden waarom ik pionier van BEAT ben geworden en op die manier wat kan betekenen voor de wielersport. Ik vind de wielersport geweldig; niet alleen om te kijken maar ook door zelf te fietsen. Wel denk ik dat de wielersport toe is aan vernieuwing en daar is BEAT een prachtig voorbeeld van. Een kansrijk initiatief waar je als pionier daadwerkelijk meebouwt aan een geweldige club.

Hartelijke groet, 

Alwart