Arjen Livyns maakt overstap naar Veranda’s Willems-Crelan

BEAT Cycling Club

Arjen Livyns zal nog voor het wegseizoen begint BEAT Cycling Club verlaten en zich bij het ProContinentale Team Veranda's Willems-Crelan voegen. De 23-jarige Oost-Vlaming kwam vorig seizoen als stagiair ook al uit voor diezelfde ploeg en krijgt nu opnieuw de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

“Vanaf 1 maart zet ik de stap van BEAT naar Veranda's Willems-Crelan waar ik als neoprof mijn eerste profseizoen zal afwerken”, aldus Livyns. “Dit is voor mij een jongensdroom die uitkomt en ik ben blij dat ik deze kan verwezenlijken. De hoop om een stap naar het ProContinentale niveau te maken was zeer fel aanwezig op het einde van vorig seizoen na mijn stageperiode bij hen, maar omdat daar geen vervolg aangebreid werd, viel dit wat in duigen. De kans die nu ontstaat is een wending die ik niet voorzien had, maar wel altijd van gedroomd heb. Ik wil deze kans met mijn beide handen pakken en mijn eigen #RoadToBEAT voortzetten.”

“Bij BEAT vond ik een professionele omgeving in een continentale ploeg waar ik mij 110% goed voelde en overtuigd was dat dit een goede stap was voor mijn verdere ontwikkeling als renner. De professionaliteit en het perfectionisme van het team zijn iets wat ik nog weinig gezien heb op continentaal niveau. Dit motiveerde om nog een keer het beste uit mezelf te halen. Ik ben zeker dat er toekomst zit in BEAT en ben dan ook trots dat ik er een heel klein deeltje van mocht uitmaken. Ik voelde vertrouwen van de ploeg en dat hielp mij gemotiveerd te blijven tijdens de wintermaanden. Daarom wil ik het management, de ploegleiding, de staf en renners bedanken. Ik blijf lid van de club en blijf het project van dichtbij volgen.“

“Ons doel voor dit seizoen is het realiseren van ambities voor eenieder binnen onze club van renners tot partners tot onze leden,” aldus Geert Broekhuizen. “Dat Arjen nog voor de start van het seizoen al een volgende stap kan maken in zijn carrière: daar zijn we trots op. Helaas voor ons weliswaar, want we verliezen kort voor de seizoenstart een belangrijke renner in het team. We gaan de komende periode op zoek naar een vervanger voor Arjen. We wensen hem heel veel succes op zijn #RoadToBEAT en zullen we hem als clublid met veel enthousiasme blijven volgen.”