Bas Tietema een tijdje niet in actie

BEAT Cycling Club

Wielrennen is een zware sport en als je niet fit bent dan ben je het lijdend voorwerp in plaats van het onderwerp. Een terechte post op social media van Bas. Waarschijnlijk hebben jullie hem al even gemist in het veld.

Een tijdje uit de roulatie

Wat is er dan als het een tijdje niet goed gaat? Dat kan je je afvragen als een renner een tijdje uit beeld verdwijnt. We laten Bas zelf aan het woord.

“Naar aanleiding van ondermatig presteren hebben we onderzoek laten doen om het mindere rijden te verklaren. Hoewel ik leider ben in de bolletjestrui, kwam ik niet aan m’n niveau van afgelopen winter. Er moest iets in mijn lichaam aan de hand zijn, dit gaven de bloeduitslagen ook aan waaruit bleek dat ik allereerst een infectie had. Hiervoor heb ik een antibioticakuur moeten ondergaan, daarnaast heb ik ook een groot sportonderzoek gedaan om te kijken wat er nog meer kon spelen. Dit onderzoek had ik afgelopen maandag. Het is momenteel vooral veel dingen uitsluiten. Wel bleek dat ik enkele belemmeringen heb in m’n luchtwegen. Hiermee zijn we nu aan het kijken hoe we dit weer optimaal kunnen krijgen,” aldus Bas.

De draad oppakken

Inmiddels is Bas weer langzaam begonnen met trainen om terug naar de basis te werken. Niet meedoen met de wedstrijden vindt hij niet leuk: “Wel lastig om langs de kant te moeten staan...”. Hopelijk vindt hij snel zijn draai weer en zien we hem weer terug in het team!