BEAT heeft absoluut een meerwaarde voor het professionele wielrennen

Dominique Curfs

Pionier Dominique Curfs over zijn #RoadToBEAT

Mijn naam is Dominique Curfs 25 jaar en geboren in Meerssen, waar ik samen met mijn vriendin een dameskledingwinkel, genaamd ‘t Boetiekske’ run. Na omzwervingen via; Ulestraten, Tongeren (België), Treignac (Frankrijk) en Maastricht ben ik na 20 jaar uiteindelijk weer in Meerssen terecht gekomen.

Door de lange afstanden die ik altijd naar school moest fietsen in België en Frankrijk ben ik in aanraking gekomen met de wielersport. In Frankrijk, waar mijn moeder destijds een hotel had, organiseerde ik altijd toertochten voor de gasten in onze omgeving, de Corrèze. Dit varieerde van korte toeristische tot uitdagende bergachtige tochten. Zo lieten we onze gasten genieten van de omgeving en zichzelf te leren kennen tijdens uitdagende routes die we in Nederland helaas niet hebben. Nu ik weer terug ben in Nederland, fiets ik regelmatig met vrienden in Zuid-Limburg en omstreken om te genieten van de prachtige omgeving en om in conditie te blijven.

Toen ik van het BEAT Cycling project hoorde heb ik geen moment getwijfeld om me aan te melden als pionier. Je ziet dat er in het huidige professionele wielrennen weinig vaste structuur is qua teams. Het is helaas altijd een komen en gaan van ploegen op World Tour, Pro Continentaal en Continentaal niveau doordat er een hoofdsponsor afhaakt en het in deze tijd nog steeds moeilijk is om een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor meerdere jaren. Vandaar dat ik geloof in het clubmodel van BEAT Cycling Club; dit heeft absoluut meerwaarde voor het professionele wielrennen.

Uiteindelijk hoop ik dat BEAT Cycling Club kan doorgroeien naar een stabiele wielerclub in het professionele wielrennen met een goeie structuur en vaste basis van waaruit gewerkt kan worden. Laat het een toonbeeld zijn in het wielrennen wat positief bijdraagt aan de onzekere situatie waarin renners soms zitten nadat een ploeg ineens ophoudt met bestaan. Ik hoop dan ook dat jullie idee gevolgd wordt door meerderen en dat dit de aanzet is naar het verder professionaliseren van de wielersport!

Ik wens jullie het allerbeste met dit project en alvast succes voor de toekomst!

Dominique Curfs.