BEAT sluit NK af met zilver en brons

BEAT Cycling Club

Na een al geslaagd Nederlands kampioenschap, weet de baanploeg van BEAT Cycling Club op de laatste dag nog twee medailles te winnen. In de finale reed Matthijs Büchli naar zilver en verzekerde Roy van den Berg zich van een bronzen plak.

Büchli verdedigde op dit toernooi zijn titel, maar kon hem vandaag niet prolongeren: "Het was een hele zware rit, waarbij ik de pech had dat ik de eerste positie lootte. Hierdoor kom je al vanaf het begin op kop, waardoor je heel veel druk van achter hebt. Harrie Lavreysen timede zijn aanval perfect, waardoor ik er niet direct antwoord op had. Ik had toen nog 2,5 ronde om er heen te rijden, maar ik had moeite met langs Sam Ligtlee komen doordat hij nog uit de wind werd gehouden door Lavreysen en strak op de zwarte lijn bleef rijden. Het is jammer dat ik komend jaar mijn Keirins niet in rood-wit-blauw zal rijden, maar we hebben in Nederland zo'n sterk veld dat een overwinning hier ook zeker niet vanzelfsprekend zou zijn.

"Voor nu gaat de focus volledig op de wereldkampioenschappen. Ik ga een trainingsblok in en ik ga een beetje spelen met de set-up van mijn fiets, om de snelst mogelijke fiets te schapen. Daarna is het zaak om alles scherp te krijgen voor we naar Pruszków afreizen en daar optimaal te presteren."

Roy van den Berg reed vandaag zijn derde toernooi van de week, na een vierde plek op de sprint en gistermiddag de nationale titel op de kilometer tijdrit. "Ik ben tevreden met deze bronzen medaille. Ik heb gister iets heel moois laten zien op de kilometer, waarna ik vandaag echt nog wel goede benen had. Ik voel me goed over het niveau dat ik hier heb laten zien. Deze week heb ik goed laten zien wat ik waard ben en nu gaan we hierop voortborduren en werken richting de wereldkampioenschappen. 

"De Keirinfinale zelf was heel erg rommelig, maar ik weet zeker dat ik voor mezelf het maximale eruit gehaald heb. We balen er van dat we nu niet hebben kunnen winnen in deze rit. Als BEAT hebben we desondanks een geweldig toernooi gedraaid, waar we onszelf goed hebben laten zien en waar we trots op terug kunnen kijken."

BEAT sluit de Nederlands kampioenschappen af met vier gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. 

 

Foto: Sportfoto.nl