BEAT wint goud op Keirin en kilometer

BEAT Cycling Club

Op de derde dag van de NK baan wint BEAT Cycling Club goud op de kilometer tijdrit en het Keirintoernooi. Roy van den Berg wist zijn tweede competitieve kilometer tijdrit ooit met een gouden medaille en een nationale trui af te sluiten. Later op de dag prolongeerde Laurine van Riessen haar Keirintitel, na gister al haar sprinttitel succesvol verdedigd te hebben.

Van den Berg, die deze kampioenschappen open inging, was tevreden met de manier waarop hij zijn voorbereiding en race neerzette: "De kilometer is eigenlijk 500 meter voluit en dan 500 meter puur op karakter. Dat ik karakter heb mag wel bekend zijn, maar dat ik een tijd van 1:01,597 op de klok zou zetten, had ik niet durven denken.

"Ik voel me nu gelukkig al weer een stuk beter dan toen ik van de fiets stapte. Ik ga me nu als normaal voorbereiden op het Keirintoernooi van morgen en dan ga ik daar weer volop meedoen."

Laurine van Riessen wist in het avondprogramma haar nationale titel op de Keirin met nog een jaar te verlengen. Voor haar was dit een groot doel, na de reeds geprolongeerde sprinttitel: "Het was wederom een mooie dag, waar ik vooraf zeker niet te makkelijk over dacht. Ik ben in allebei de ritten van kop af aan gegaan en weggereden bij de rest van het veld. Hiermee wou ik voorkomen dat er nog dames konden volgen en van mijn aanval zouden kunnen profiteren.

"Ik ga nu een competitieloze periode in tot aan de wereldkampioenschappen. We gaan vooral veel trainen, wat een van de redenen was dat ik vandaag voluit gereden heb. Alle focus gaat nu richting de WK."

Naast de profleden, waren ook de clubleden deze week al succesvol actief op de NK. Tijmen van Loon won eerder deze week goud op het sprinttoernooi voor junioren. Vandaag wist BEAT-lid Phaedra Krol in de koppelkoers samen met Marjolein van 't Geloof zilver te behalen, achter het koppel Wild-Pieters. 

Coach Tim Veldt ziet al deze resultaten als een mooie en terechte beloning op het harde werk van de ploeg: "Voor de club zijn de NK baanwielrennen een belangrijk moment. De NK zijn een van de hoogtepunten van het seizoen voor onze baanploeg, waar wij onszelf en de baansport in de kijker willen rijden. Alle renners willen hier graag goed zijn. We hebben ons goed voorbereid op dit toernooi en dat betaalt zich uit in overwinningen en medailles.

"Het is mooi om te zien dat niet alleen de profs goed rijden, maar dat ook onze leden voor de medailles meestrijden. Dit toont aan dat wij de komende jaren nog op vele fronten actief zullen zijn in de baansport."

De BEAT baanploeg is ook morgen nog actief op de NK baan. Op de zondag sluiten Matthijs Büchli en Roy van den Berg het toernooi af met het Keirintoernooi.