‘BEAT zorgt voor een revolutie in de wielersport’

Lars van Veen

Pionier Lars van Veen over zijn #RoadToBEAT.

De groep pioniers groeit dagelijks, maar wat voor mensen zijn onze pioniers nu eigenlijk en wat is hun persoonlijke #RoadToBEAT? Om dit te beantwoorden maken we via onze blog kennis met deze groep wielerliefhebbers. Deze keer stellen wij je voor aan Lars van Veen, een achtienjarige havo-scholier, die veel passie heeft voor wielrennen en muziek.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met BEAT via het artikel op NOS.nl. De opzet van een internationale profploeg met wielerfans als basis sprak mij direct aan. Na het bestuderen van de BEAT Cycling Club op hun eigen site, was ik direct verkocht en besloot ik om pionier te worden. Want hoe mooi is het om als wielerfan echt iets te kunnen betekenen binnen het wielrennen. Ondanks dat ik niet in staat ben om deel te nemen aan de brainstormsessies heb ik zeker het gevoel dat mijn bijdrage wordt gewaardeerd.

De unieke structuur is wat BEAT maakt wat het is. De sport van het volk wordt teruggegeven aan het volk. Vanaf kleins af aan ben ik een groot fan en keek ik dan ook veel wielrennen op TV. Hoe geweldig is het als BEAT voor een echte revolutie in de wielersport kan zorgen? Geen inwisselbare shirtsponsor, maar een grote fanbase als langdurige basis. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit een succes gaat worden.

Om BEAT nog zichtbaarder te maken, post ik regelmatig een BEAT-getinte foto op mijn Instagram-account. Deze posts trekken de aandacht en krijgen regelmatig positieve reacties. Veel volgers vragen dan ook vaak om wat voor team het gaat. Naast social media praat ik ook met vrienden en bekenden over BEAT en wat je met de club kunt gaan doen. Voor nu denk ik dat het belangrijk is dat we met z’n allen werken aan de bekendheid van BEAT.

Uiteindelijk is het realiseren van een grote fanbase een essentieel onderdeel! Ik hoop dat mijn enthousiasme hier aan bijdraagt. Het lijkt mij prachtig om straks tijdens de BEAT rides hier verder over te praten met zoveel mogelijk gelijkgestemden. Want uiteindelijk gaat het om samen fietsen en BEAT-fans met elkaar te verbinden.

Tot slot heb ik nog een advies voor andere BEAT-fans. Deel ons mooie verhaal met je omgeving en post regelmatig een BEAT-getinte foto op je social accounts met #RoadToBEAT.

Zoals eerder gezegd: dit initiatief moet zoveel mogelijk wielerliefhebbers bereiken, van jong tot oud, van scholier tot manager, van amateur tot profrenner. En met een beetje inzet van iedereen kunnen we voor een revolutie zorgen in de wielersport.