Blijven dromen of deelnemen

Antoni van 't Hof

Net als vele anderen mocht ik vroeger dagdromen dat ik ooit profwielrenner zou worden. Helaas kon ik deze droom niet omzetten naar de werkelijkheid, maar mijn passie voor het wielrennen blijft onverminderd.

Naast actief zijn bij mijn plaatselijke club probeer ik me al jaren te binden met het professionele wielrennen. In het algemeen lukt dit redelijk, maar specifieke binding met een ploeg is haast onmogelijk. De ingang en duurzaamheid ontbreken telkens weer.

Vorig jaar kreeg ik het goed onderbouwde plan van Beat Cycling Club te horen. Ik heb me direct aangemeld als pionier. De toegankelijke clubstructuur van BEAT maakt het professionele wielrennen tastbaar, aantrekkelijk en geeft de mogelijkheid tot langdurige binding. Waar je vroeger niet verder kwam dan het zien van renners en teamleden op de televisie, krijg je nu de mogelijkheid hen te ontmoeten en vragen te stellen.

Als pionier kreeg ik de vraag of ik tijdens de Zesdaagse van Rotterdam BEAT Cycling Club wilde vertegenwoordigen. Uiteraard heb ik van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Wat is het uniek om zo dicht betrokken te mogen zijn bij een professionele wielerclub tijdens een vooraanstaand evenement.

Veel mensen hebben wij mogen informeren over en enthousiasmeren voor de #RoadToBeat. Doordat iedereen kan deelnemen en meedenken, ontstaat er snel binding met een breed publiek.

De toegankelijkheid van het professionele wielrennen is bij BEAT zo letterlijk dat je het ene moment met Piotr Havik in gesprek kan zijn, en hem even later live kunt zien tijdens een professionele wedstrijd.

Twee dagen na de Zesdaagse keek ik naar de livestream van de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Voor het kleine scherm van mijn telefoon moedigde ik Piotr aan.  Het voelde als Tourkoorts! Piotr reed namens Beat Cycling een geweldige race.

Wat is het toch onvoorstelbaar gaaf om als pionier betrokken te zijn tijdens de #RoadToBeat!