Blog: Büchli over Maebashi

Matthijs Büchli

Afgelopen weekend heb ik het keirintoernooi in Maebashi gehad en heb ik eindelijk weer een toernooi winnend kunnen afsluiten. In dit blog vertel ik over hoe ik het weekend ervaren heb en wat mijn strategieën waren.

Na het toernooi in Gifu was ik vrij zwaar, zoals ik al vertelde in mijn vorig blog. Daarna werd ik een beetje ziek, wat vanzelfsprekend niet helpt bij je voorbereiding. Ik kwam half fit, maar met een goed gevoel en goed gewicht aan de start in Maebashi. Ik reed dit toernooi zonder andere "buitenlanders", dus andere niet-Japanners. Normaal gesproken zijn er wel drie of vier mannen uit het buitenland, maar dit toernooi was ik de enige niet-Japanse renner in de wedstrijd, wat betekende dat het vier lange dagen waren.

Gelukkig had ik weer goede benen. Op de eerste dag reed ik een lange senko. Dit omdat er niet veel sterke renners waren in de koers en ik wou de man achter me meenemen naar de finish. Op dag 2 en 3 heb ik een late makuri gereden, maar dat is niet mijn favoriete strategie. Zeker niet op een baan die zo kort is als deze, die slechts 333 meter lang is. Toch heb ik er voor gekozen, omdat de snelheid in beide ritten snel heel hoog was. Veel jonge renners reden om de oudere renners te helpen komen en die jonge renners moesten daarvoor een zware senko rijden. Als deze snelheden zo hoog liggen, kun je alleen maar twee dingen doen: wachten en gokken. Gelukkig is die strategie geslaagd!