Blog Dennis Ruijgt: Van normale renner naar prof

Dennis Ruijgt

We willen je graag introduceren aan een van onze speciale pioniers: Dennis Ruijgt! Dennis heeft één grote droom: profrenner worden. In een aantal blogs gaat hij ons meenemen in zijn ontwikkeling van amateur tot prof. In deze eerste blog introduceert Dennis zich en vertelt hij waarom hij profrenner wil worden op een leeftijd van 35 jaar.

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een professionele wielrenner te zijn? Of ben je op zoek naar je beste jaar tot nu toe? Nou, dat waren mijn gedachten een aantal maanden geleden. En toen de omstandigheden goed waren, heb ik besloten om als een prof te gaan leven. Mijn persoonlijk record ervaren. Hoe ver kan ik gaan? Op een leeftijd van 35, sinds 2011 een fietser.

Mijn naam is Dennis Ruijgt en als trots lid van BEAT Cycling Club heb ik me aangesloten bij dit unieke platform van fietsers, ondernemers en mensen die geloven in een sociaal fietsmodel. Om te leren van elkaar en om je persoonlijk record te bereiken, ook als club.

Mijn droom en doel is om de Tour de Burkina Faso te rijden in oktober. Om te racen op een N elite niveau moet ik twee niveaus hoger gaan rijden dan voorheen dus ik dacht dat ik zelf de best mogelijke coach voor mezelf zou zijn. Trainen met een krachtmeter voor de eerste keer, gewicht verliezen en rusten. Alle details zijn bedacht.

Ik hoop je snel te ontmoeten, laat me weten als je naar Spanje komt, waar ik mijn training ben gestart in deze wintermaanden. Gestart in Mallorca, toen Calpe en nu het mooie Girona.

Geef me een voorsprong door samen te trainen en me te inspireren om mijn droom van 2018 te realiseren: meedoen aan een internationale en avontuurlijke race, de Afrikaanse fietstocht.

Volg mijn #RoadToBEAT op deze site, BEAT social media en mijn eigen website.