Blog: Het vormen van één grote club is geweldig

Anne Betten

BEAT-lid Anne Betten over zijn #RoadToBEAT.

Mijn naam is Anne Betten en ik ben 52 jaar oud. Ik fiets al vanaf mijn zestiende op de racefiets en in de winter op de ATB. Dit is jaarlijks goed voor zo’n 6000 km per jaar.

Fietsen betekent voor mij pure ontspanning. Je komt op veel verschillende plekken en je beleeft altijd wel iets. Of het nu gaat om een rustige rit op de zondagochtend of om een intensieve ronde waarbij je je even een echte wielrenner waant en elkaar aanmoedigt om nog iets sneller te fietsen. Het blijft een prachtige hobby! 

Mijn jaarlijkse hoogtepunten zijn mijn fietsvakanties in landen als Frankrijk en Italië. Inmiddels heb ik alle bekende en grote cols beklommen en ook deelgenomen aan de cyclo Marmotte. Mijn mooiste ronde en een echte aanrader; is de route vanuit Barcelonette over de Col de Allos, Col des Champs en de Col de la Cayolle. Een ronde van ruim 135 km met zo’n 3500 hoogtemeters en vooral fantastische vergezichten. 

De reden waarom ik lid van BEAT Cycling Club ben geworden is vrij eenvoudig. Zelf deel uitmaken van een nieuwe wielerploeg sprak mij direct aan. Het vormen van één grote club is geweldig. Allemaal zijn we clubgenoten zonder dat we elkaar meteen kennen. Ik hoop dan ook dat BEAT Cycling Club kan uitgroeien tot echt iets moois. Zodat ik tegen mijn fietsvrienden kan zeggen dat we aan topwedstrijden meedoen zoals onlangs op het NK.