Blog: Ik hoop dat de club straks groot is, wereldwijd

BEAT Cycling Club

Pionier Klaus Steger over zijn #RoadToBEAT

“Het clubconcept is fascinerend en ik hoop dat de club straks groot is in België, Nederland, Duitsland, Europa en straks wereldwijd.” 

Allereerst vind ik het een eer om iets te schrijven voor jullie blog over mijn passie voor het fietsen. Mijn naam is Klaus Steger en ben 57 jaar. Ik werk als computer science engineer voor een grote automobielfabrikant in München, Duitsland. Ik ben getrouwd en heb twee zonen die 19 en 22 jaar oud zijn.

Een van mijn favoriete hobby's is fietsen. Ik ben lid van de wielerclub R+F Forice 89 Dachau Cycling Club. Ook dit jaar heb ik weer diverse hoogtepunten op de fiets mogen beleven. Denk hierbij aan deelname aan de Ronde van Vlaanderen, Maratona dles Dolomites, 24h Race Nürburgring en enkele kleinere evenementen voor de niet-professionele fietsers.

Fietsen is voor mij een levensfilosofie. Het is veeleisend, uitdagend en training van lichaam en ziel. Mijn zonen fietsen op een hoog niveau (Duitse Rad-Bundesliga). Dit motiveert enorm. Mijn vrouw is daarnaast actief in onze fietsclub en lid van het bestuur van de legendarische Bayern-Rundfahrt, de laatste professionele etappekoers in Duitsland. 

Door mijn zoon Lukas werd ik pionier van BEAT Cycling Club. Hij was al eerder betrokken bij de club en heeft deelgenomen aan events tijdens zijn studietijd in Amsterdam. Voor mij is het clubconcept fascinerend en ik hoop dat de club straks groot is in Nederland, België, Duitsland, Europa en straks wereldwijd! Ik zal BEAT Cycling Club vanuit Duitsland zo goed mogelijk ondersteunen.

In the future we will rock the World Tour!

Ik hoop jullie snel te ontmoeten, ergens op de fiets!

Klaus Steger