Blog: Still on the Road to BEAT?

Piotr Havik

De laatste koers van mijn voorjaar is weer achter de rug, nog één inspanningstest te gaan en ik mag beginnen aan mijn (verdiende) rustperiode. Een periode waarbij ik voor vier á vijf dagen even geen fiets aanraak, zodat ik fysiek en mentaal even mijn batterijen kan opladen.

Als ik terug kijk naar de afgelopen maanden doe ik dat met veel voldoening. Zowel op basis van mijn behaalde conditie als de gerealiseerde uitslagen. Met vijf overwinningen, zeven podium plaatsen en twee top vijf klasseringen (uit achttien wedstrijden) durf ik te zeggen dat mijn voorjaar geslaagd is! Hopelijk gaat de inspanningstest bij Energy Lab dit ook bevestigen, waarbij ik een goed inzicht verwacht te krijgen van de progressie die ik tijdens het seizoen heb gemaakt.

Planning & Doelen

Kort na mijn rustperiode staat er een individueel trainingskamp op het programma in de Belgische Ardennen, kort bij La Roche (12 tot 15 mei). Deze periode ga ik vooral gebruiken om mijn focus te verleggen op het tweede deel van het seizoen. Een zeer belangrijk deel met regelmatig een wedstrijd tussen de profs (dankzij de goedkeuring dat ik weer in België de prof kermiskoersen mag rijden) en een aantal belangrijke wedstrijden uit de Top Competitie. En natuurlijk niet te vergeten de Nederlandse kampioenschappen in Montferland, ook deze wedstrijden start ik bij de ‘grote mannen’, waar ik hoop bevestiging te kunnen geven dat ik op schema lig van mijn #RoadToBEAT, namelijk volgend jaar prof zijn! Mijn focus ligt vooral op het behalen van goede resultaten tijdens de Top Competitie wedstrijden en de NK’s. Om de Top Competitie te kunnen winnen heb ik nog een aantal podium plaatsen nodig, dit is uiteraard mijn doel. Voor de NK’s mik ik op twee top 10 plaatsen. Op 5 juli vindt de finale van de Wattmeister plaats (in Amsterdam), voor de winnaar is er een stage contract weggelegd bij het World-Tour team Katusha-Alpecin, ook hier heb ik mijn zinnen op gezet. Mijn doel is om van half juni tot half juli weer in topvorm te zijn, zoals de afgelopen weken het geval was. Al ben je benieuwd hoe ik de afgelopen weken te werk ben gegaan kan je rustig verder lezen in deze blog. Zo niet, wil ik je bedanken voor je aandacht en hoop ik dat je mijn #RoadToBEAT blijft volgen op de sociale media.

Hoe gaat het in zijn werking?

Voor de echte liefhebbers heb ik hier een inzicht van mijn trainingsmethode, hierin is terug te zien hoe ik de afgelopen weken heb gewerkt en mijn ‘piekvorm’ heb behaald. De CTL (groene lijn) geeft voornamelijk aan hoe goed het met mijn fysieke vorm is gesteld. Vanaf 02/04 zie je een klein knikje, dit was Boucle de l’Artois, de eerste wedstrijd waar ik goed wilde zijn en mee wilde doen voor het podium. Aan mijn vermoeidheids lijn (de blauwe) kan je zien dat het een redelijk pittige meerdaagse was. Vervolgens nam ik wat rust en kwam de Braakman op 08/04. Hier behaalde ik niet het beoogde resultaat, maar dit lag vooral aan tactische fouten met het team. Vervolgens naam ik rust tot aan de Arden Challenge, dit zie je aan de stijgende herstelvorm (rode lijn). Op 12/04 begon de Arden Challenge en aan de grote piek te zien (tot 17/04) was het een zeer zware inspanning, met gelukkig een prachtig resultaat! De groene lijn bevestigd nogmaals dat tijdens de Arden Challenge mijn topvorm eruit is gekomen. Hiervan heb ik tijdens de Ton Dolmans (23/04) nog kunnen profiteren en opnieuw een podium in de wacht gesleept. Tijdens mijn trainingskamp, van 12 tot 15 mei, volgt er een vooruitblik op mijn zomermaanden. Hierbij geef ik dus inzicht wanneer ik mijn trainingsarbeid omhoog breng en wanneer ik ga ‘taperen’ voor mijn wedstrijden.