Blog: "The Blast" in Gifu

Matthijs Büchli

In dit blog vertelt Matthijs Büchli kort over het verloop van zijn keirin in Gifu, Japan!

Afgelopen weekend heb ik koers gehad in Gifu. Dat is een wedstrijd die over vrijdag, zaterdag en zondag liep. Het ging iets minder dan normaal gesproken. Ik heb natuurlijk kort hiervoor een crash gehad en die wonden zijn nog niet helemaal hersteld. Mede door deze val ben ik flink aangekomen. Mijn lichaam houdt na de valpartij veel meer vocht vast. Dit resulteerde erin dat ik in Gifu 5 tot 6 kilo zwaarder was dan ik normaal met koersen ben. Wedstrijden fietsen met zo veel overgewicht is niet makkelijk, dat voel je direct. Dat heeft me wel gehinderd. 

Het gevoel was verder wel goed. Ik heb de eerste dag gewonnen met een lange sprint, maar helaas werd ik de tweede dag vierde, waar ik top drie had moeten rijden. De dag erna won ik dan wel weer de "kleine finale", dus het had allemaal slechter gekund. Maar deze keirin, gecombineerd met de crash en het extra gewicht, was vrij zwaar. Over een paar dagen zijn er weer nieuwe kansen - dan hoop ik weer in de finale te staan en die ook te winnen, want dat is toch al weer een tijdje geleden. 

In Gifu deden er ook twee andere BEAT-rijders mee. Een hiervan was Shin Ito, die op de eerste dag derde werd, in mijn heat. Heeft daarna ook de finale niet gehaald, helaas. Maar ook hij heeft zijn rit op de derde dag kunnen winnen. Zo werd het voor hem ook een goed toernooi. 

Heb jij een vraag voor The Blast? Laat het ons weten en wij zorgen er voor dat hij beantwoord wordt!