Dagelijks mensen in beweging brengen

Jasper Tolhuijs

Pionier Jasper Tolhuijs over zijn #RoadToBEAT.

Mijn naam is Jasper Tolhuijs. Na een carrière in de reclame, ben ik in 2002 overgestapt naar de zorg. Sindsdien heb ik gewerkt op tal van plaatsen in de zorg. Van het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg tot de gesloten jeugdzorg/-psychiatrie. Momenteel werk ik als zelfstandig wandelcoach en breng ik dagelijks mensen in beweging die medisch en/of sociaal moeten revalideren. Werken op het snijvlak van ‘zorg & revalidatie’ en ‘sport & bewegen’ is een jarenlang gekoesterde droom die na lang zoeken eindelijk uitkomt.

Uniek inkijkje bij een ambitieuze wielerploeg
Begin dit jaar ben ik lid geworden van BEAT Cycling Club. Aanleiding is Edwin Gulickx, die een mooi bericht op zijn facebookpagina plaatste. Mijn interesse was direct gewekt. Een nieuwe wielerploeg met prof-ambities. Opgezet vanuit een democratisch model waarbij leden een grote inbreng hebben inzake de (in)richting van dit team: Hoe ziet dat eruit? En een mooi ‘front seat’-positie om achter de schermen mee te kijken in het ‘reilen en zeilen’ van een ambitieuze wielerploeg. Met een echte wereldkampioen. Dat vond ik gaaf! Het appelleerde aan de droom  die ik had toen ik in 2002 de overstap naar de zorg maakte.

Dromen van fietsen, tot op het hoogste niveau
Stiekem, in mijn droom, had ik namelijk als fysiotherapeut mee willen reizen met de Rabo-ploeg. In mijn beleving is namelijk niets zo inspirerend als mensen die gepassioneerd elke dag opnieuw alles willen doen om fysiek/mentaal nog beter te zijn dan de dag ervoor. Ik smulde bij het vooruitzicht van toegang tot de beste wetenschappelijke kennis binnen de wielersport. Ik zou zelf fietsen. Uitputtend! Elke dag weer. Op de allerbeste fietsen van dat moment. Anno 2017 ben ik dan wel geen fysiotherapeut geworden. Met mijn huidige werk, een mooie (zij het: ietwat oude) Koga en met BEAT Cycling Club kom ik wel sterk in de richting van mijn jongensdroom.

Iedereen heeft een #RoadToBeat
In mijn werk zet ik mensen in beweging. Fysiek, mentaal of allebei. Mensen die bij mij aangemeld worden, hebben allemaal een indringend verhaal van (forse) ziekte en tegenslag. De weg die voor hen ligt, is soms erg zwaar. Ergens zijn zij ooit – strikt figuurlijk gesproken! -  hard van ‘hun fiets gelazerd’. Als zij bij mij komen, stappen zij dus weer op ‘hun fiets’ en beginnen zij aan hun eigen #RoadToBEAT. Ze weten; het wordt niet altijd even makkelijk. Tegenslag en terugval liggen op de loer. Telkens weer opstaan en weer doorgaan, vraagt mentaal veel van mensen. Ze doen het toch. Voor mij zijn mijn klanten inspirerende topsporters die elke steun verdienen die zij kunnen krijgen. Mede hierom ben ik lid geworden en hoop ik samen met BEAT Cycling Club deze mensen blijvend te mogen inspireren. Ik kijk uit naar deze sportieve samenwerking.