"Dat is wat fietsen zo mooi maakt. Fietsen brengt mensen bij elkaar!

Wilfred Diepeveen

Ik ben Wilfred Diepeveen, 32 jaar oud en woon en werk sinds vijf jaar in Singapore. Ik werk voor BHP; dat is het grootste mijnbouwbedrijf in de wereld. Voor ik naar Azië vertrok speelde ik cricket voor het Nederlands elftal en fietste ik regelmatig van mijn woonplaats Utrecht naar mijn werk in Den Haag. In Azië wilde ik mijzelf fysiek blijven uitdagen en ben ik begonnen met het voltooien van Ironman-races. Hierdoor heb ik een steeds grotere interesse en passie voor de fiets gekregen. Toen ik van Kuala Lumpur naar Singapore verhuisde ben ik echt fanatiek gaan fietsen waardoor ik nu train en race op het hoogste amateurniveau in Azië.

Afgelopen jaar heb ik mij gekwalificeerd voor het WK GranFondo maar kon ik helaas niet aan de start verschijnen. Mijn doel voor het komende seizoen is dat ik op het podium wil eindigen in de Tour de Bintan (Indonesië) en mij opnieuw wil kwalificeren voor de WK GranFondo in Varese, Italië. Om deze doelen te realiseren train ik bijna elke dag, wat soms moeilijk te combineren is met onze dochter van achttien maanden. Gelukkig heb ik een geweldige vrouw die mij enorm ondersteunt. Zelfs de fietsen aan de muur in huis is voor haar geen issue.

Fietsen in Singapore en Maleisië is geweldig! Het is meestal mooi weer om te trainen, denk aan 35 graden overdag en in de avond een graad of 28 met een luchtvochtigheid van circa 85%. Het is alleen jammer dat Singapore best klein is en inmiddels heb ik alle wegen wel gezien. Helaas zijn er ook geen echte bergen. Daarom maken we vaak uitstapjes naar Kuala Lumpur. De wegen zijn in  goede staat en hier zijn er genoeg bergen om te beklimmen.

Wedstrijden rijden in Azië is zeer gevarieerd maar een ding hebben ze allemaal gemeen; het is hét moment om te integreren met de lokale bevolking. Er zijn vrij veel expats in Azië waar ik mee fiets maar juist tijdens de wedstrijden kom ik in aanraking met de lokale bevolking en dat is wat fietsen zo mooi maakt. Fietsen brengt mensen bij elkaar! 

Ik zag BEAT Cycling Club voor het eerst op Instagram en het sprak mij direct aan. Het is vooruitstrevend en geeft een unieke kans om onderdeel te zijn van een professionele baan- en wegploeg. Prachtig om van dichtbij getuige te zijn van het reilen en zeilen van de wielersport. Als ik weer in Nederland ben, wil ik graag fietsen met de professionele renners en clubgenoten want we delen dezelfde passie en interesse. Misschien leidt het zelfs tot een stage bij de wegploeg van BEAT. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als BEAT in de toekomst deel mag nemen aan een van de grote rondes. Wat een ervaring zou dat zijn voor alle pioniers! 

Vanuit Singapore wens ik iedereen een prachtig 2018.

Tot snel!

Wilfred Diepeveen