"De filosofie om fans met professionals te verbinden, sprak me enorm aan."

Hilbert Sloterdijk

Strakblauwe lucht, nauwelijks wind, temperatuurtje of 18, dit weer schreeuwt om naar buiten te gaan. De benen kriebelen, want ik heb al te lang niet gefietst. Fietsen is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Het is bijna een verslaving geworden, waarbij mijn lichaam aangeeft wanneer het nodig weer uitgelaten moet worden. De hartslag omhoog en op de hielen gezeten door het ruisen van je wielen, waardoor je alleen maar sneller wilt.

Mijn naam is Hilbert Sloterdijk en ik fiets nu sinds een jaar of acht. Begonnen op een stalen racefiets van Peugeot maar inmiddels de trotse bezitter van een Cervelo S3, waarmee ik de wind op het Groninger platteland probeer te trotseren. Met fietsen ben ik ooit begonnen, heel praktisch, omdat ik graag buiten sport en het makkelijk te combineren was met onregelmatig werken. Sindsdien ben ik verslaafd geraakt en zoek steeds nieuwe uitdagingen. Vorig jaar heb ik de o.a.: de Marmotte gereden en dit jaar staan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en de cyclo Les Trois Ballons op het programma. Met fietsen kun je de lat telkens en stukje hoger leggen. We trainen samen in een groep en het geeft een kick om te merken dat je daarmee met zijn allen beter wordt, waardoor het steeds makkelijker en sneller gaat. Ook een duurtocht in mijn eentje vind ik heerlijk om het hoofd leeg te maken. Mijn baan als maag-, darm- en leverarts kan soms druk en hectisch zijn, waardoor het heerlijk is om een paar uur aan helemaal niets te hoeven denken, behalve hoe je in het volgende dorp komt.

Via de fietsgroep ben ik bij BEAT betrokken geraakt. De filosofie om fans met professionals te verbinden, door vanuit een wielerclub een pro-team op de been te krijgen, sprak me enorm aan. Door die verbinding te zoeken denk ik dat ze heel ver gaan komen en daar wil ik graag deel van uitmaken! 

Met hartelijke groet,

Hilbert Sloterdijk


Meer lezen over de uitdagende doelen van onze leden? Lees dan de bijdragen van Thomas Nieland en Jerome Anker.