De ware betekenis van fietsen

Tom van Minnebruggen

Pionier Tom van Minnebruggen over zijn #RoadToBEAT

Mijn naam is Tom van Minnebruggen en 38 jaar oud. Ik woon in Brecht, een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen, samen met mijn vrouw en drie kinderen.
De fiets betekent veel voor mij. Al vanaf mijn negende jaar ben ik in het bezit van een licentie en heb ik de sport fanatiek beoefend. Eerst koersen in Nederland en daarna al snel in België. Tot aan 2003 heb ik competitie gereden waarvan het grootste deel bestond uit deelnames aan veldrit-wedstrijden. Ik besloot in 2003 een punt te zetten achter het rijden van wedstrijden omdat ik teveel last had van mijn nek. Dit is helaas ontstaan door een auto ongeluk in 2000.

Dit betekent niet dat ik minder ben gaan fietsen. Je kan mij nog steeds regelmatig op de fiets tegenkomen. Natuurlijk door de drukte van werk en een gezin zijn de zondagsritten wat minder lang geworden maar daarentegen fiets ik wel 3 keer per week van huis naar werk en andersom.

Er is niets beter dan fietsen. Je komt altijd tot rust, alle stress glijdt van je af en mentaal voel ik mij altijd weer opgeladen na een rit.

Wat fietsen voor je kan beteken zie ik echt terug bij het project van BEAT Cycling Club.

Ik vind het een prachtig initiatief! Samen een internationale wielerclub vormen waar iedereen zich thuis kan voelen. Daarom ben ik pionier geworden, zodat ook ik iets kan bijdragen in de opbouw van een mooi team. Op weg naar mooie wedstrijden!

Ik mis nog wel wat aandacht voor het veldrijden. Zoals iedereen weet is deze sport ontzettend groot hier in België. Het wordt dan ook tijd dat BEAT Cycling Club een veldrijder als ambassadeur mag verwelkomen. Ik hoop in de toekomst aan te sluiten bij een van de ‘BEAT Cycling Club Days’ om samen te fietsen en te praten over dit mooie initiatief.

Hartelijke groet,

Tom van Minnebruggen