“Deze gedachte is ook de ‘rode draad’ bij BEAT; één voor allen en allen voor één!”

BEAT Cycling Club

Mijn naam is Denise Grimberg en woon in het mooie dorpje Doornenburg in de provincie Gelderland. Overdag werk ik in het bedrijf van mijn ouders waar ik vol passie bezig ben met matrassen. Mijn andere grote passie is natuurlijk het wielrennen. Het is een geweldige sport met zoveel mooie kanten. Genieten van de buitenlucht! In de zomer in korte broek met een warm zonnetje en in de winter de frisse lucht door je longen voelt gaan. Wie herkent dat niet; dat relaxte gevoel als je rustig aan het ronddraaien bent. Toch haal ik de meeste voldoening als ik echt diep ga. Alles uit mijn lichaam halen wat er op dat moment in zit. Iedere spier gebruiken om tot een maximale prestatie te komen. En als het lukt dan is dat gevoel onbeschrijfelijk.

Het wedstrijdelement vind ik heerlijk, ik was dan ook direct te vinden in het wielerpeloton. Tijdrijden is voor mij de mooiste discipline. Even helemaal niets, alleen het gevecht met jezelf. Het is altijd een eerlijk wedstrijd. Je kan bij een mindere prestatie niet de schuld geven aan een ander zoals je dat wel kan doen in een peloton of juist de pech hebben van een valpartij waar je net achter rijdt. In de tijdrit is het echt alleen jezelf tegen de elementen en de tijd.

Door mijn passie voor het tijdrijden heb ik pioniers Jurgen en Suzanne ontmoet. Hun grote enthousiasme voor BEAT Cycling Club sprak ook mij direct aan. Het is geweldig dat deze club iedereen de mogelijkheid geeft om te ervaren hoe het is om een wielerprof te zijn. Er worden echt bijzondere evenementen georganiseerd, zoals recent het NCK; het Nederlands Clubkampioenschap voor teams en bedrijven. Ik had het voorrecht om samen met een fantastische groep dames aan de start te staan van dit bijzondere evenement. Het was een prachtig gezicht, gespannen koppies en goed zichtbaar in het prachtige BEAT-tenue. Het begon natuurlijk die dag met mijn eigen voorbereiding, goed warm rijden en in ‘trance’ komen; blik op oneindig en knallen maar! Uiteindelijk hebben we met zijn allen een prachtig resultaat behaald met een 3e plaats als bekroning. Kortom het was een super dag waarbij we ons als BEAT goed hebben laten zien. Een perfecte samenwerking als team maar waar ook vooral werd gelachen. Want wielrennen gaat niet alleen om het individu maar vooral juist om de samenwerking met je teamgenoten; je doet het voor elkaar en met elkaar! Deze gedachte is ook de ‘rode draad’ bij BEAT Cycling; Eén voor allen en allen voor één!

Hartelijke groet,

Denise Grimberg