Een club waar je lid van bent en waar je echt bij hoort als supporter

Brenda Ebben

Pionier Brenda Ebben over haar #RoadToBEAT

Ik ben Brenda Ebben, 41 jaar en een sportliefhebber, met name wielrennen, schaatsen en voetbal, maar eigenlijk alles wel waar Nederlanders goed in zijn. Ik ben zelf geen fanatieke sporter. Ik fiets graag maar kan alleen maar dromen om het tempo te halen wat echte wielrenners al halen in een 'wandeletappe'. Ik ben geboren met een hartafwijking, dus zelf sporten heeft er voor mij nooit in gezeten. Daarom geniet ik van het kijken naar topsporters als ze bezig zijn met hun sport, maar ook van de verhalen erachter, wat ze ervoor moeten doen en wat hun drijfveren zijn.

Ik vind fietsen heerlijk, ik hou van buiten zijn. Vroeger wandelde ik veel, maar door een permanente blessure mag ik dat niet meer en sindsdien fiets ik. Op de fiets zie je veel van de omgeving en kun je echt genieten van de natuur. Het professionele wielrennen vind ik prachtig om naar te kijken. De inspanning die de wielrenners moeten leveren, de wilskracht en het doorzettingsvermogen dat ze laten zien, daar heb ik enorm veel bewondering voor. Ook vind ik het mooi om naar koersen te kijken vanwege de omgeving waarin ze fietsen. 

Ik ben pionier geworden van BEAT Cycling Club omdat ik het een geweldig initiatief vind. Geen sponsors meer die de naam aan een team geven maar een club waar je lid van bent en waar je echt bij hoort als supporter. Daardoor gaat het voor mij nog veel meer leven en voel ik mij echt verbonden met de wielrenners van wie ik fan ben. Daarnaast kan ik op deze manier financieel mijn steentje bijdragen, ook al is het niet veel, het is toch wat en het is voor een mooi doel.  

In de toekomst hoop ik dat BEAT Cycling een volwaardig professioneel team wordt dat deelneemt aan de grote koersen. Ik hoop dat de prachtige uitstraling van dit project meer teams zal verleiden het op dezelfde manier te gaan doen.