Één renner was mij te snel af in Erpe-Mere

Piotr Havik

Met licht vermoeide benen stond ik aan de start van Erpe-Mere, een wedstrijd in mijn laatste voorbereidingsweekend naar Boucle de l’Artois. Afgelopen donderdag had ik namelijk een serieuze sprinttraining afgewerkt, waardoor er dus nog wat spanning op de benen stond.

Met het klimmetje van een goede kilometer lang – die veertien keer beklommen moest worden – was de opdracht vandaag vrij simpel, de koers hard maken! Met de inzet van de Belgische en buitenlandse teams, die in grote getalen aanwezig waren, was dit geen enkel probleem.

Vrij snel kwamen we met vijftien renners voorop en bouwde we snel een gat uit van één minuut. Daar het pittige klimmetje vielen er één voor één renners uit de kopgroep, tot het moment dat we nog maar met vijf renners over waren.

Bjorn de Decker lanceerde een slijtende demarrage met nog zestien kilometer te gaan en ik was daarna degene die hem counterde. Voor even was ik alleen weg, maar uiteindelijk kon Björn opnieuw wegrijden en vond hij de aansluiting. In de laatste ronde probeerde ik Björn nog onder druk te zetten, maar hij brak niet. We reden dus samen naar de sprint. De laatste bocht lag op iets minder dan 300 meter voor de finish, ik voelde mij goed en wilde als eerste aangaan. Uit de bocht had ik een klein gaatje, maar mijn aanzet was te hard, waardoor ik de sprint niet kon afwerken tot de finish en Björn over mij heen kwam. Op waarde geklopt, niks aan te doen, maar wel weer leerzaam voor volgende koersen waar ik de finale anders moet uitspelen om als eerste over de finish te komen. 

De gehele uitslag van deze wedstrijd is hier te vinden.

Wil jij elke week op de hoogte gehouden worden over mijn #RoadToBEAT? Meld je dan aan voor BEAT Cycling Club en ontvang mijn voortgang automatisch in je mailbox.