Even bijpraten met: Egon van Kessel

BEAT Cycling Club

Het wegseizoen zit erop!

Dinsdag vertelde Piotr over zijn terugblik op het afgelopen seizoen. Maar wat vond de race coach Egon van Kessel er eigenlijk van? In oktober 2017 werd hij aangesteld als coach van de nieuw op te richten BEAT wegploeg. Met direct een grote uitdaging: binnen één week tijd een team samenstellen die competitief is op Continentaal niveau.

Eigenlijk al gestopt

Van Kessel: “Ik was eigenlijk al gestopt als ploegleider toen Geert Broekhuizen en Theo Maucher mij benaderden om in dit nieuwe project te stappen. Ik wilde ze graag helpen, dus ik ben dit avontuur aangegaan. En ik heb er echt enorm van genoten!

In het verleden heb ik als onder anderen als bondscoach met veel grote renners gewerkt, zoals op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Maar werken met deze jongens heeft me ontzettend veel plezier gegeven. Daar heb ik geen moment spijt van gehad!”

Nog nooit zo vaak om advies gevraagd

Egon had dus relatief weinig tijd om een selectie samen te stellen en dat vormde ook tijdens het seizoen een uitdaging. ‘De Kes’ vervolgt: “Veel jongens reden dit jaar voor het eerst op dit niveau en moesten nog veel ervaring opdoen. Ik ben dan ook nog nooit zo vaak om advies gevraagd als dit jaar. Het is geweldig om te zien hoeveel ze hebben geleerd en welke stappen ze hebben gemaakt, zowel fysiek als mentaal.”

Meestrijden op Pro Continentaal niveau

Maar van Kessel is nog altijd onverminderd ambitieus als het over de BEAT wegploeg gaat. “Waar ik ook heel trots op ben is dat we na enkele maanden al met de beste ploegen konden meestrijden. Het hoogtepunt daarvan was wel de Antwerp Port Epic, toen we met twee renners in de finale zaten met verder alleen maar Pro Continentale renners.

Ik verwacht volgend jaar dat we nog een flinke stap vooruit gaan zetten met het team, zodat we qua niveau richting Pro Continentaal niveau toe groeien. Er is met Aksel Nommela dan wel een speerpunt vertrokken, maar we hebben vijf hele slimme en goeie versterkingen bij de ploeg gehaald. Aksel gaat het dus nog lastig krijgen met ons volgend jaar!”