Even bijpraten met: Piotr

BEAT Cycling Club

Het wegseizoen zit erop en het was een succesvol debuutjaar voor de ploeg. Een seizoen met mooie overwinningen, podia en ereplaatsen dat werd afgesloten met een rood-wit-blauwe trui. Een van de hoofdrolspelers in dit seizoen was Piotr Havik, we spraken met hem over zijn 2018.

Piotr vertel eens, je hebt een mooi seizoen gehad, dat je zojuist afsloot met winst op het NK Wattmeister, hoe vond je het zelf?

“Het was een geslaagd seizoen, beter dan verwacht zelfs. Ik heb deze winter wat tegenslagen gehad, ook op privévlak, maar uiteindelijk kwam de positieve flow er weer goed in na mijn overwinning in de Ronde van Overijssel. Daarna pakte ik ook nog twee mooie overwinningen in Eindhoven en de Draai van de Kaai en natuurlijke de ereplaatsen die ikzelf en het team behaalden. Kortom, een heel geslaagd seizoen en ik heb weer getoond Pro-Continentaal of World Tour niveau aan te kunnen.”

Inderdaad, je knalt de stenen uit de straat, maar toch geen stap hogerop. Hoe komt dat?

“Met name door de drukte op de wielermarkt denk ik, er zijn teveel renners en te weinig open plaatsen. Maar gelukkig heb ik bij BEAT een vaste plek gevonden en kan ik volgend jaar hier weer stappen maken en natuurlijk voor nog meer overwinningen gaan!”

Ja, want je hebt vorige week je contract verlengd. Het voelde goed dus?

“Ja! Al vanaf het allereerste begin voelde het goed. BEAT is een project waar ik heel veel vertrouwen in had, eigenlijk al vanaf 2016, toen ik sprak met Geert (Broekhuizen red.) en toen in 2017 als eerste ambassadeur op de weg, wat voor mij een hele eer was en een mooie kans om mezelf te bewijzen. En natuurlijk dit jaar met voor het eerst een team op de weg, wat ook iets super moois is om op terug te kijken. Ook al had ik nu wel die stap hogerop kunnen maken, had ik dat wel met pijn in mijn hart gedaan. Maar nu mag ik gelukkig bij BEAT blijven en kijk ik echt met heel veel plezier uit naar 2019!”