Gewonnen in Breda, maar wat ging er mis?

Piotr Havik

De overwinning van afgelopen weekeinde in Breda heeft nog een staartje gekregen, een interessant onderdeel van mijn #RoadToBEAT die ik met jullie wil delen.

Gisteren stond een artikel in BN/De Stem over de totstandkoming van mijn overwinning, hier kun je deze teruglezen.

 Ik reed al vroeg in de wedstrijd weg met David van Eerd en we hadden het peloton al snel gedubbeld. Ik had mijn woord gegeven om samen te blijven tot het einde van de koers en te sprinten voor de overwinning in Davids thuiswedstrijd.

We wilde de koers attractief houden voor het publiek door mee te schuiven met kopgroepjes. Ik kon mij niet genoeg inhouden en sprong over naar Kevin die in zijn eentje was weggereden en voor de derde plek reed. Hierbij werd er een te groot gat geslagen met het peloton en reed ik uiteindelijk naar de overwinning. Wellicht was het een fout om een afspraak te maken en heb ik geleerd dat ik mijn eigen koers moet rijden. David was teleurgesteld en heeft dat na de wedstrijd laten blijken. Gelukkig was het later die avond al weer bijgelegd met David. 

Door de gespannen sfeer heb ik mij niet goed kunnen uitlaten naar de media. Middels deze blog hoop ik de situatie recht te zetten. Het is gebeurd en vanaf hier zand erover. Ook dit hoort bij mijn ontwikkeling als wielrenner richting het profpeloton, ik blijf leren!