Goede ideeën kennen geen grenzen!

Bert Jansen

Pionier Bert Jansen over zijn #RoadToBEAT

Na een leven in Nederland met de fiets als belangrijkste vervoermiddel besloten we acht jaar geleden te verhuizen naar Sydney, Australië.
Het was tijd voor een nieuw avontuur.

Ik ben al vroeg besmet geraakt met het wielervirus. Op tv raakte ik betoverd door de prestaties van LeMond, Fignon en Delgado. In Sydney duurde het dan ook niet lang om zelf fanatiek te gaan fietsen. Deze stad, met zijn heuvelachtige kustlijn en prachtige nationale parken met lange beklimmingen, leent zich dan ook uitstekend voor het neerzetten van sportieve prestaties.

De meeste tijd op de fiets wordt besteed aan woon-werkverkeer, maar in het weekend doe ik mee met speciale criteriumraces. Als ik ergens vrije tijd over heb, pak ik snel de fiets richting de nationale parken. Daar kan ik uren op de fiets doorbrengen. Het is een fantastische wereld van eenzaamheid. Dit is waar je de ware betekenis van het fietsen kan vinden met soms een ‘spirituele ervaring’, veroorzaakt door de immense hitte.

Als ik fiets worden problemen, groot of klein, zo opgelost in mijn hoofd en goede ideeën worden geboren. Dit is waarom ik zo onder de indruk van BEAT ben geraakt. Het is zo’n geweldig idee, zeg maar een droom die kan ontstaan tijdens een ritje met vrienden. Mijn vader, de beste fietser en wegkapitein met wie ik het genoegen heb gehad te mogen fietsen, vertelde mij over de oprichting van deze nieuwe fietsclub met als doel om de zaken echt anders te doen en zich te ontwikkelen tot een duurzame professionele wielerploeg.

Ondanks het feit dat ik aan de andere kant van de wereld woon, vind ik dat goede ideeën geen grenzen kennen en daarom ben ik een trotse pionier van BEAT geworden. De huidige stand van de wielerwereld, zowel professioneel als lokaal, vereisen een frisse aanpak en ik denk dat een clubstructuur de vereiste basis is voor een stabiele en succesvolle toekomst.

Mijn ambitie is om BEAT te blijven ondersteunen zodat zoveel mogelijk mensen de weg naar BEAT weten te vinden. Want alleen samen kunnen we het grote doel realiseren. Helaas zal ik niet een professionele renner worden van BEAT Cycling, maar de ploeg kan tijdens de Tour Down Under van 2018 zeker op mijn ondersteuning rekenen!