Het debuutseizoen van Guillaume

BEAT Cycling Club

Vanaf dit seizoen voegt Guillaume Seye (22) zich bij onze wegploeg. Dit wordt zijn debuutniveau op het continentale niveau, een spannende stap in zijn carrière dus. We spraken de jonge Vlaming over zijn verwachtingen en ambities.

Guillaume, wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen?

Ik maak dit jaar de stap van de club naar een Continentale wielerploeg. Vorig seizoen heb ik al wel enig ervaring opgedaan als stagiar bij de Pro-Continentale ploeg Veranda Willem’s, dus ik weet wat ik ongeveer kan verwachten. Maar een nieuw jaar is altijd weer spannend en  ben benieuwd hoe ik de eerste wedstrijden doorkom en hoe ik mijn mannetje kan staan in de koers. Hoe lang en hoe goed ik mee zal kunnen, is lastig in te schatten. Vanuit het verleden weet ik ik wel dat ik een heel seizoen in vorm kan zijn. Dus ik hoop dat ik dit ook op dit niveau kan doen en zo toch een aantal mooie klasseringen kan rijden gedurende het seizoen.”

Het seizoen van onze wegploeg start in maart, hoe werk jij daar nu naartoe?

“Ik ben dit jaar niet naar het buitenland gegaan voor een trainingskamp, dus heb mijn trainingen in België afgewerkt. Ik doe veel aan duurtrainingen, dus kilometers maken. De ene keer 4 uur, de andere keer 5. Op dit moment doe ik ook wat intensievere trainingen om zo de koerssnelheid al vast na te bootsen zodat ik dus goed van start kan gaan, maar gedurende de wintermaanden kies toch meestal voor een duurtraining en combineer ik de trainingen met fitness.”

Wat verwacht je van komend seizoen?

“Dat is nog wat lastig in te schatten. Je wilt het natuurlijk altijd beter doen, maar je weet van tevoren niet precies hoe je de winter uit bent gekomen, dus dat is afwachten tot de eerste koersen. Ik ben wel tevreden over mijn trainingsarbeid, dus ik verwacht dat ik weer wat sterker ben geworden en dat dat ik weer een mooie stap kan zetten dit seizoen!”

In welk soort wedstrijden zullen we jou vooral van voren gaan zien?

“Ik ben een iets zwaarder type renner, dus het echte klimwerk is niet voor mij weggelegd. Ik ben wel een renner voor in de Vlaamse Ardennen. Dus de kasseikoersen. Dus de koersen in het begin van het seizoen, zoals ook de Ronde van Drenthe, liggen mij heel goed. Daar zal ik me dan goed van voren gaan proberen te plaatsen. Daarnaast blijft het tijdrijden een belangrijke focus komend seizoen, ik heb in het verleden laten zien bij de beste tijdrijders van mijn generatie te horen, en dat wil ik komend seizoen tijdens de tijdritten, zoals het BK tijdrijden, nog eens bevestigen”

Heb je jezelf dan ook al een doel gesteld tijdens de kasseikoersen?

“Ja ik wil er sowieso het maximale uit gaan halen natuurlijk. Van te voren ga ik gewoon heel goed de lastige punten uit de koers analyseren, zodat ik er voor kan zorgen dat ik dan goed van voren zit. En zodra het breekt in het peloton, zorgen dat ik bij de eerste groep zit natuurlijk. En dan hopelijk op die manier een mooie uitslag neerzetten, of een ploeggenoot in de finale kunnen helpen.”

En hoe gaat de club jou daarin kunnen helpen?

“Ik denk dat dat wel echt goed zit. De wegploeg bestaat toch uit redelijk jonge renners, maar het team dat achter ons staat bestaat juist wel weer uit ervaren mensen. Met Egon (van Kessel red.), Theo (Maucher red.) en Wilbert (Broekhuizen red.) hebben we een team achter ons staan met heel veel koerskennis. Dus ik denk dat zij ons perfect kunnen vertellen waar we van voren moeten zitten en hoe we het beste kunnen koersen op momenten dat we het bijvoorbeeld zelf niet weten. En voor mijzelf is het een hele nieuwe ervaring natuurlijk. Ik denk dat Egon mij daar heel goed in kan gaan helpen. Ik heb er eigenlijk alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt!”

Guillaume is dus ambitieus en heeft zin in het komende seizoen! Wij kunnen natuurlijk ook niet wachten om onze nieuwe aanwinst in actie te zien.

Wil je meer weten over Guillaume en de rest van onze wegploeg? Klik dan hier!