"Ik geloof erin dat koersen beter gaat als renners zich lekker voelen in de ploeg"

BEAT Cycling Club

Ik ben Jeroen Steeman; pionier en groepsdynamiekexpert van de wegploeg van BEAT Cycling Club. Vanuit mijn werk als trainer en opleider houd ik mij bezig met groepsdynamica. Hoe werken groepen en hoe gedragen mensen zich in groepen? Sinds december ben ik op de achtergrond betrokken bij het stimuleren van een positieve groepsdynamiek in de wegploeg. Een geweldige kans!

Ik geloof erin dat hard fietsen en koersen winnen beter gaat als verschillen tussen de renners benut worden en zij zich lekker voelen in de ploeg. Met veel plezier draag ik bij aan deze teamontwikkeling en het opleiden van de staff rond de wegploeg. Bij het trainingsweekend in Oudenaarde werd mij weer duidelijk dat BEAT bestaat uit een unieke mengelmoes van enthousiaste en creatieve pioniers.  Jong, oud vol bravoure én met genoeg ervaring. Voor mij een eer om daar deel vanuit te maken. Komend seizoen blijf ik graag betrokken bij de wegploeg en hoop ik van dienst te kunnen zijn als dat nodig is. Een seizoen is immers lang en zwaar.

Ik verwacht dat de renners met elkaar hoge ogen gaan gooien en goede uitslagen gaan rijden als een team. Daarnaast denk ik dat ze vooral een verandering teweeg gaan brengen in de wielersport, we zijn immers BEAT. Ik zag in Oudenaarde de twinkel in de ogen van de renners. Kortom ze zijn er klaar voor!

Mijn eigen fietsdoelen bestaan vooral uit fit blijven, hard fietsen, plezier maken op de fiets, avonturen beleven en misschien, als de vorm het toe laat, ergens een koersje rijden. Ook ik ben er klaar voor!

Hartelijke groet,

Jeroen Steeman