"Ik verwacht dan ook dat de club exponentieel gaat groeien."

BEAT Cycling Club

Mijn naam is Tim Smolders, van huis uit Sport- en Prestatiepsycholoog en werkzaam als Talentcoach binnen de Randstad Groep NL. Als student heb ik in Amsterdam altijd rugby gespeeld. De normen en waarden van deze teamsport maken rugby het mooiste spelletje van de wereld. Als lichte, kleine rugbyer heb ik ervaren dat het menselijk lichaam tot veel meer in staat is dan de gemiddelde persoon eruit haalt. Dit is de reden waarom ik, toen ik stopte met rugby, geïnteresseerd raakte in triatlon. De schijnbaar onmogelijke uitdaging van uren achter elkaar in verschillende sporten alles te geven intrigeerde mij direct. Toen in 2014 de situatie zich voor deed dat er een mooie (doch treurige) aanleiding was om samen met twee vrienden een halve Ironman als doel te stellen was er weinig twijfel. Sindsdien ben ik een duursporter en dat had ik nooit verwacht. In 2017 heb ik voor het eerst de volledige triatlonafstand volbracht tijdens de IRONMAN van Maastricht. Deze dag is voor mij het absolute hoogtepunt van afgelopen jaar.

Voor 2018 leg ik de lat iets lager. Ik blijf voor een triatlon trainen omdat de afwisseling zo prettig is. In april staat dan ook de marathon van Rotterdam op het programma. Ook zal ik deze zomer zeker aan een aantal kwart triatlonraces deelnemen, misschien zelfs een halve. Mijn lievelingsafstand is de '111'; 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km hardlopen waarbij het zwaartepunt ligt op het fietsen. Specifieke fietsdoelen heb ik voor dit jaar nog niet gesteld. Het lijkt mij magisch om een aantal dagen over de bekende cols uit de grote rondes te rijden met mijn vriendin en/of vrienden. Wellicht dat 2018 daar een mooi jaar voor is.

In april 2016 sprak ik voor het eerst met BEAT-oprichter Geert Broekhuizen over zijn idee voor een nieuw model binnen de wielersport. Ik had contact met hem gezocht naar aanleiding van een bericht dat ik las in de media. Als groot sport- en wielerfanaat maar vooral als sportpsycholoog vond ik zijn visie enorm interessant. We hebben uitgebreid gesproken over onze passie voor het wielrennen en de voor- en nadelen van de wielerwereld zoals hij op dat moment was. Sindsdien volg ik BEAT Cycling Club en ben ik lid van het eerste uur. Door mijn triatlondoelen en een net nieuwe baan heb ik vooral vanaf de zijlijn meegekeken met de ontwikkelingen van de club. Komend jaar wil ik graag een actievere rol pakken binnen de club.

2018 wordt het jaar dat de sportwereld BEAT écht gaat leren kennen en zien. Met een actieve wegploeg als de grootste stap. Ik verwacht dan ook dat de sneeuwbal nog sneller gaat rollen en de club exponentieel gaat groeien. Ik ben dan ook benieuwd welke initiatieven de clubleden gaan starten en wat dat betekent voor ons allen. Ik kan dan ook niet wachten om daar onderdeel van te zijn!

Hartelijke groet,

Tim Smolders


Meer weten over de uitdagende doelen van onze leden? Lees dan verder op de bijdragen over Hilbert Slotendijk en Thomas Nieland.