"Ik zat goed" - Piotr teleurgesteld na Parijs-Tours

Piotr Havik

Piotr Havik heeft zijn stage bij Katusha-Alpecin afgerond met de koers Parijs-Tours. In deze koers is het de ploeg helaas niet gelukt een top 10-plek af te dwingen in de eindsprint, die gewonnen werd door Matteo Trentin. Hij vertelt hier over zijn koersverloop.

Vandaag stond Parijs-Tours op het programma, mijn laatste koers als Katusha-stagiair en de laatste koers van het seizoen. Ik had er ontzettend veel zin in, al was het alleen maar omdat ik een vrije rol had in de koers en dus eventueel voor eigen kansen mocht gaan. Het plan stond er en luidde als volgt: 

Ik zou samen met ploeggenoten Reto Hollenstein en Micheal Mørkøv goed voorin blijven zitten en samen richting de twee klimmetjes, die in de laatste 40km van het parcours lagen, toewerken. Hier zouden we met z'n drieën sterk aanvallen en de koers openbreken. Zou alles volgens plan verlopen en zouden we met z'n drieën wegkomen, dan zouden we kijken wie er het sterkst was en vol voor diegene gaan rijden. 

Het begon goed. Ik zat de hele koers goed van voren en op de twee bewuste klimmetjes ook nog bij de eerste 30 renners. Toen ik daarna om me heen keek, schrok ik even. Van Hollenstein noch Mørkøv was geen spoor. Dit gooide roet in het eten, want nu stond ik er alleen voor. Ik ben verder gereden en heb in de laatste 5km nog een poging gewaagd om naar de eerste groep over te steken, maar dat is me niet gelukt. 

Heel jammer dus. Uiteindelijk bleek dat een aantal van onze renners zich verzameld hadden rond onze sprinter, Rick Zabel. Deze gaf pas laat aan dat hij echt niet meer kon en toen kostte het mijn ploeggenoten zodanig veel moeite om terug te komen, dat mijn twee compagnons zich niet meer bij mij konden voegen en ons strijdplan onuitgevoerd ten einde kwam. 

Ontzettend blij met deze ervaring en klaar voor meer!

Het waren een ongelooflijk mooie 10 dagen. Koersen bij een World-Tour ploeg was een heletoffe ervaring en heeft me ook het gevoel gegevn dat ik klaar ben voor dit peloton. Ik heb in deze 10 dagen het niveau van dit peloton kunnen proeven en ben me hier echt op mijn gemak gaan voelen. Ik hoop daarom natuurlijk ook van harte te kunnen blijven. Ik verwacht ergens aankomende week een belletje, met goed of slecht nieuws... Ik hou jullie op de hoogte!