Ito recap: Veel pijn, veel plezier

Matthijs Büchli

De afgelopen week hebben wij koers gehad in Ito. Het was een keertje dichtbij, normaal gesproken is dat heel ver weg van ons huis in Japan. Dit was maar een halfuurtje met de auto, dus dat was wel een keer fijn. Het was goed weer. We hadden de voorspelde tyfoon gemist, door deze tyfoon waren er al een aantal dagen wedstrijden afgelast. Toen we dinsdag begonnen, was het weer goed en konden we dus direct aan de slag.

De keirin verliep voor ons (Theo Bos, Tomas Babek en mij) goed. We zijn met z’n drieën in de finale gekomen, wat voor onze tactiek ongelooflijk sterk hielp. Ik zou senko gaan en daarmee de leadout leiden voor Theo. Voor mij was dit een mooi moment om mezelf te testen en te kijken wat er nou echt in mijn benen zat, voordat ik voor mezelf de knop omzet richting het EK. Sowieso vind ik het altijd mooi werk om met volle overgave richting een finish te rijden, vol op kop.

Strategisch teamspel bleek de sleutel

Uiteindelijk bleek onze strategie de winnende. Ik heb met veel pijn maar met veel plezier de leadout verzorgd en met Theo en Tomas achter je, weet je eigenlijk wel dat het goed komt. De mannen hebben nog geprobeerd mij te beschermen, door niet te vroeg over mijn leadout heen te sprinten. Dit doen ze omdat ik dan meer kans heb om zelf op een mooie plek te finishen. Verder heeft Tomas Babek nog een aantal keer een kleine slinger aan zijn stuur gegeven, wat het nog moeilijk maakt voor onze Japanse tegenstanders om ons in te halen. Hierdoor ben ik zelf 5de geworden, waar ik heel tevreden mee ben.

Het was voor mij een geslaagd seizoen. Ik ben vrijdagmiddag ook al weer aangekomen in Nederland, dus ik kan het hoofdstuk Japan voor dit jaar helemaal afsluiten en mezelf nu volledig gaan focussen op het EK.