Klaar voor het seizoen!?

Piotr Havik

De start van het seizoen komt nu wel heel dichtbij. Als ik voor mij zelf terugblik op de winter kan ik concluderen dat ik een goede winter heb ‘gedraaid’. Maar eerlijk gezegd begon mijn winter helemaal niet zo goed… Eind september was ik nog steeds op zoek naar een nieuw team en voelde ik veel stress. Begin oktober werd ik daarom serieus ziek en kon het seizoen niet afmaken zoals ik dat wilde. Ik bleef lange tijd ziek en de zoektocht naar een team ging verder.

Tot eind oktober de plannen met BEAT Cycling Club steeds serieuzer werden en ik weer een doel voor mij zag. Er viel een druk van mij af en begin november voelde ik mij weer fit genoeg om te trainen. Met mijn #RoadToBEAT (prof worden in 2018) in mijn achterhoofd begon ik gemotiveerd en gedisciplineerd te trainen. Vanaf november ben ik ook niet meer ziek geworden, heb ik geen last gehad van blessures en heb al mijn trainingen op het schema kunnen afwerken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik van november tot februari al 220 uur, 5.577 kilometer en 39.500 hoogtemeters in de benen heb zitten.

In mijn winter had ik een aantal doelen gesteld om gericht naartoe te trainen. Dit waren onder andere het EK Strandrace in Scheveningen en Egmond-Pier-Egmond. Ook hier voelde ik een stijgende lijn in mijn conditie die bevestigd werd door de uitslagen (13e op het EK en 5e in Egmond). Vervolgens ging ik naar Spanje om verder te bouwen. Ondanks de regen en de sneeuw, de laatste dag, heb ik daar weer een stap gezet in mijn conditie. Mijn wattage-meter verklapte al een aantal keer dat mijn conditie goed was. Vorige week heb ik een inspanningstest gedaan bij Energy Lab, de uitkomsten hiervan deel ik binnenkort met jullie en dan kunnen we zien of ik echt klaar ben voor het start van het nieuwe seizoen...