Laurine van Riessen wint keirin en eerste wereldbeker

BEAT Cycling Club

Laurine van Riessen heeft tijdens de wereldbeker in Parijs haar eerste wereldbeker-overwinning behaald. De Leidse werd tijdens de start van het wereldbekerseizoen direct beloond met een gouden medaille op de Keirin. In dezelfde heat ging clubgenoot Nicky Degrendele ongelukkig onderuit. 

Eerder op de avond reed Van Riessen naar een derde plek in een sterk bezette tweede ronde die werd gewonnen door Degrendele. In de eindronde was het van Riessen die het initiatief nam en lanceerde zichzelf met twee ronden te gaan naar voren en werd niet meer ingehaald. 

Van Riessen: “De start van dit weekend was niet wat ik er van had verwacht. Ik had samen met Hetty van de Wouw heel lang naar de teamsprint toegewerkt en als het dan niet goed uitpakt dan is het heel lastig om zo je seizoen te beginnen. Gisteren ging de sprint al veel beter, zeker met mijn persoonlijk record op de 200 meter. Vandaag ging de eerste rit al geweldig. De tweede rit pakte ik de derde plaats zonder veel energie te verspillen en toen wachtte de finale. Ik wou absoluut niet opgesloten raken, maar zo vroeg op kop raken was ook niet de bedoeling. In de laatste ronde was ik er van overtuigd dat iedereen er nog overheen zou komen, maar ik hield hem. Ik ben ontzettend blij."

Nicky Degrendele ging op de meet onderuit, de wereldkampioene kwam er gelukkig zonder grote gevolgen van af. Ze is voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Matthijs Büchli reed vandaag ook het sprinttoernooi. Na een kwalificatie gereden te hebben waar Büchli zelf niet helemaal tevreden over was, werd snel duidelijk dat er een zeer sterk deelnemersveld was vandaag. Büchli wist de 1/16e finale nog te winnen, maar moest in de achtste finale het hoofd buigen voor de Pool Rudyk. "Ik had liever iets harder gereden," zei Büchli. "Maar ik ben ook niet ontevreden over de eerste wedstrijd van het seizoen. Volgende week rijd ik de teamsprint en Keirin in Milton. Daar hoop ik weer een stap te maken."

BEAT Cycling Club kan zeer tevreden terugkijken op het eerste wereldbekerweekend. Roy van den Berg won op vrijdag goud op de teamsprint met de Nederlandse ploeg, Theo Bos reed op zaterdag naar een zeer sterke vijfde plek toe en de gouden medaille van Laurine van Riessen maakt dat het drie succesvolle dagen waren.