Lessons learned van het District Kampioenschap Tijdrijden

Piotr Havik

Afgelopen woensdag heb ik met een kleine minuut voorsprong het District Kampioenschap tijdrijden gewonnen. Het was een belangrijk ijkpunt op de weg naar het NK tijdrijden bij de profs. Mijn aandachtspunten deze wedstrijd waren: warming-up, aerodynamica, indeling en wattages.

Het eerste aandachtspunt was direct een verbeterpunt, ik had namelijk te weinig tijd gerekend in mijn voorbereiding op de wedstrijd. Ik ging er vanuit dat ik met anderhalf uur alles kon regelen, van de inschrijving tot aan de start van de wedstijd. Echter merkte ik toch twintig minuutjes extra nodig te hebben, omdat ik nu mijn stretch oefeningen over moest slaan.

Mijn warming-up deed ik op de weg i.p.v. op de roller, met het warme weer beviel dit goed. Ik wist vanaf de start dat ik op mijn aerodynamica moest focussen, dit houdt simpelweg in “je schouders bij elkaar en kop naar beneden”. Achteraf ben ik zeer tevreden dat ik dit de volledige tijdrit goed heb volgehouden.

De tijdrit bestond uit drie (technische) rondes van ruim negen kilometer. Dit verklaard mede dat de gemiddelde snelheid (45,7km/h) niet zo hoog is.

Vooraf had ik het idee om niet te hard van start te gaan, zodat ik geen onnodige verzuring opbouwde die later in de tijdrit alleen maar last zou veroorzaken. Achteraf had ik het gevoel dat ik toch te hard van start was gegaan, maar gezien mijn ronde tijden: 12’23” – 12’06” – 12’12” kan ik besluiten dat ik een goede opbouw had. De derde ronde is uiteraard het zwaarste, naar mijn gevoel verloor ik hier veel tijd in vergelijking met de tweede ronde, achteraf gezien valt dit mee met maar slechts zes seconde verschil.De wattages bevestigen dit ook. De hartslag laat wel zien dat ik steeds verder tegen mijn limiet aan ging rijden, dit is vooral terug te zien aan de opbouw van de gemiddelde hartslag per ronde (155 – 165 – 168). De indeling van de tijdrit is dus goed gegaan. De komende tijdritten probeer ik deze lijn verder te zetten. 

Met mijn wattages, over de ruim 36 minuten durende inspanning, ben ik zeer tevreden. Het doel is om deze wattage ook te kunnen rijden tijdens het NK. De tijdrit is dan wel 54 kilometer, wat betekent dat het een inspanning van ruim één uur zal zijn en dus nog de nodige trainingen vergt. Deze zijn te volgen via mijn Strava Account: https://www.strava.com/pros/1120791.

De volgende tijdrit op op 30 mei in Zeewolde.

Foto door Foto Koos