Luuc Bugter: Waardevolle toevoeging aan de wegploeg!

BEAT Cycling Club

Luuc Bugter (25) is nieuw bij de BEAT wegploeg. Hij komt over van Delta Cycling Rotterdam en liep eind vorig jaar stage bij Veranda-Willems. Hij heeft dus al enkele jaren ervaring op het (pro) continentale niveau en is daarom een waardevolle toevoeging aan het team. We spraken met Luuc over zijn ambities en verwachtingen voor het komende seizoen.

Hoe was je winter?

“Ik heb een goede winter gehad. Wel anders dan de afgelopen jaren, waar ik nog een aantal marathons op de schaats heb gereden. Dit jaar draaide de winter vooral om fietstrainingen en goede rust na het afgelopen seizoen. Daarnaast hebben we ook plannen samen gesteld voor het komende seizoen. Ik sta er goed voor denk ik. Begin februari ben ik anderhalve week bij Theo Maucher in Girona geweest om te trainen. Nu gaan we nog een weekend naar Oudenaarde. Dit wordt het eerste echte kamp voor mij met de ploeg. Alles is nieuw, de ploeggenoten, begeleiding, materiaal, dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn. We hebben in november al wel een eerste kennismaking gehad. Hierbij kreeg ik de indruk dat de ploeg organisatorisch gezien erg goed in elkaar zit en barst van de motivatie en ambitie. Hier kan ik mezelf ook wel in vinden dus ik kijk er erg naar uit om komend jaar alles te geven voor de ploeg!

Wat zijn je grootste doelen voor het komende seizoen?

“Ik kom van Delta Cycling af. Daar heb ik een breed programma gereden. Hier bij BEAT ligt de focus meer op UCI koersen. Daar wil ik me dus ook op gaan richten. Ik wil me vooral richten op de eendaagse .1  koersen. Afgelopen jaren heb ik al laten zien dat ik finales kan rijden in deze koersen. Dit jaar wil ik de stap maken om mee te gaan strijden voor de podiumposities. Mijn eerste grote doel om naartoe te werken is de Rutland-Melton Classic. Dit is een wedstrijd in Engeland met veel onverharde wegen. Dit ligt me wel. Ik ben een renner die goed overweg kan op onverhard terrein en kasseistroken. Wedstrijden als de Slag om Norg en Antwerp Port Epic staan daarom ook omcirkeld in mijn agenda. Ook is het Nederlands Kampioenschap een mooie wedstrijd om naartoe te werken. Deze wordt namelijk gereden in Ede, vlakbij mijn woonplaats Arnhem. Het seizoen begint voor mij volgend weekend met een etappekoers in Griekenland. Daar gaan we dus zien hoe iedereen er voor staat. Ik ben benieuwd hoe dit gaat zijn en kijk er naar uit om voor BEAT te gaan koersen.

Hoe wil je je komend seizoen nog ontwikkelen?

“Ik wil komend seizoen leren wat meer de focus te leggen op bepaalde momenten in het seizoen. Ik wil dus een paar piekmomenten hebben bij eendaagse wedstrijden zodat ik daar naartoe kan werken en fris aan de start kan staan. Ik kijk er naar uit om met het begeleidingsteam van BEAT samen te gaan werken en een tactisch plan op te stellen om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.

Je bent nieuw in de ploeg, maar hebt wel relatief veel ervaring. Hoe denk je de jongere renners te kunnen helpen komend seizoen?

“Klopt, ik ben een van de oudere renners in de ploeg, maar ik heb ook niet alle ervaring. Wat wel helpt is dat ik een groot deel van de koersen in ons programma al een keer heb gereden. Ik kan dus vooral de jongens die minder koersen hebben gereden helpen met hoe het parcours in elkaar zit en hoe de koersen de afgelopen jaren zijn gegaan. Ook weet ik hoe het is om finales te rijden en hoe je elkaar opzoekt in de finale zodat je echt als team kan rijden. Hier kan ik denk ik wel een rol in hebben.

Wil je meer weten over Luuc en de rest van onze wegploeg? Klik hier.