Meer dan enkel fietsen

Stephan van Hoorn

Meer dan enkel fietsen, dat is wat wielrennen en BEAT voor mij zijn. Fietsen is al 20 jaar mijn. Het begon als revalidatie na een auto-ongeluk en werd veel meer dan dat...

Ik hou van zowel de wegfiets, moutainbike, cyclocross en fietsvakanties. En tussen al deze activiteiten door pendel ik elke dag met de fiets naar het werk. Er zijn dus weinig dagen waarop ik de fiets niets aanraak. En om het nog wat gekker te maken lees en volg ik al het laatste nieuws over de sport en geniet ik van de koers op TV. Ik ben zeker niet de snelste fietser, maar op de leeftijd van 51 jaar maak ik nog steeds progressie.

Ik verkies wielerclubs boven wielerteams. Dat is waarom ik bij Gaul ben aangesloten, een fietsclub dat fietst voor Warchild. Begin dit jaar ontmoette ik BEAT op de zesdaagse van Rotterdam. Na een kennismakingsgesprek en te lezen over de filosofie achter BEAT was ik verkocht. Niet enkel het idee om met de profs kennis te maken, die hopelijk snel bij de club aansluiten maar meer om écht deel uit te maken van een professionele wielerorganisatie. Bewijzen dat wielrennen ook mogelijk is via een totaal andere aanpak en de opwinding om het doel te bereiken.

Nadat ik ben aangesloten ontmoette ik de BEAT crew en een groep pioniers tijdens de BEAT Club Meetup in Utrecht en vorige week tijdens de BEAT Club Day in Antwerpen. Ik leerde er meer over de strategie van BEAT, leerde er nieuwe pioniers kennen en werd nog meer fan van Piotr Havik. Hij is zo’n geweldige kerel!

Richting de toekomst ga ik zeker bij één van de Lead Out Teams of wil ik graag betrokken zijn bij de organisatie van het Club kampioenschap of een toertocht organiseren zoals de Marmotte. 

Zoals eerder gezegd, wielrennen en BEAT zijn voor mij een way of life.

Stephan van Hoorn