Meer trainen is niet altijd de oplossing

Bicycling

‘Ik ben erg teleurgesteld in mijn resultaat van vandaag. Ik denk dat ik gewoon harder moet trainen.’

Als ik een Euro kreeg voor iedere keer dat een renner waarmee ik trainde zoiets tegen me zei, dan zou ik niet langer twijfelen om een hagelnieuw carbon frame aan te schaffen.

Het antwoord op dit soort terneergeslagen fietsers is meestal niet: ‘Ja, je moet inderdaad harder trainen.’ Veel van hen gaan té vaak té diep, dat ze al als een lijk aan de start staan, figuurlijk gesproken. Ze kunnen veel beter slimmer gaan trainen, in plaats van harder.

De volgende keer als je denkt ‘Ik moet meer gaan doen,’ bedenk dan eens dat meer ook minder kan zijn en probeer één van deze zes training-strategieën die allemaal helpen om beter te worden.

Lees het hele artikel op Bicycling.nl!