Met vier medailles het weekend uit

BEAT Cycling Club

Op de laatste dag van de wereldbeker baanwielrennen halen de renners van BEAT Cycling Club geen nieuwe medailles. In het Keirintoernooi worden Nicky Degrendele en Laurine van Riessen ternauwernood naar de kleine finale verwezen, waar ze respectievelijk tiende en zevende worden.

Laurine van Riessen kijkt kritisch terug op haar halve finale: "Ik maakte daar een fout door niet op tijd naar voren te rijden. In de eerste ronde en de B-finale ging dat wel goed. Het is jammer dat ik niet mee kon doen om de prijzen, maar ik ben blij met mijn wereldbekerseizoen. Nu ga ik me voorbereiden op het NK in Apeldoorn, eind december."

Nicky Degrendele kwam dit weekend terug van haar valpartij tijdens de Keirinfinale in Parijs. Met slechts twee weken voorbereiding na een tegenslag in haar herstel, was het voor Degrendele vooral zaak om aan te voelen waar zij stond ten opzichte van de competitie: "Het gevoel dat overheers is dat ik heel blij ben dat ik weer heb kunnen rijden. Ik had richting deze wereldbeker een slecht gevoel, omdat ik maar twee weken effectieve training heb gehad. Het was vooral zaak om een beetje aan te voelen hoe de vorm is. Ik ben niet heel tevreden over de uitslag van vandaag, maar ik ben wel blij dat ik mijn rentree achter de rug heb en dat we verder kunnen werken vanaf deze basis, met het oog op de wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Deze Keirindag verliep alweer beter dan de eerste dag en het sprinttoernooi, maar ik heb mezelf gelukkig kunnen pushen om door te gaan en het maximale uit dit weekend te halen."

Eerder op de dag reed Theo Bos het sprinttoernooi. Na tijdens de kwalificaties zijn PR tot op 0,078 seconden benaderd te hebben, miste Bos in de 1/16e finale 0,003 seconden om door te gaan, waardoor de dag voor hem vroeg ten einde kwam. "Ik reed vandaag een goede kwalificatie, met een tijd van 9,877 seconden. Toen ik daarna in de heat kwam tegen een Koreaanse renner die 2 tienden van een seconde langzamer gekwalificeerd had, dacht ik dat ik die makkelijk zou winnen. Hij reed echter een sterke rit van kop af en ik kon op die manier niet meer om hem heen. Dat is heel jammer, want ik had het gevoel dat er meer in gezeten had. Maar ik ga met een tevreden gevoel weg. Ik heb een sterk Keirintoernooi gereden, een sterke 200 meter-tijd neergezet en ik kan met een goed gevoel naar huis."

In totaal behaalden de renners van BEAT Cycling Club vier medailles dit weekend. Goud was er op de teamsprint voor Matthijs Büchli en Roy van den Berg, goud nogmaals voor Matthijs Büchli op de Keirin waar Theo Bos brons veroverde en tot slot brons voor Laurine van Riessen op de sprint.

 

Foto: Guy Swarbrick