"Mijn enthousiasme heeft er dan ook toe geleid om mee te doen aan de BEAT Lead-out groep"

Jurgen van Oorschot

Pionier Jurgen van Oorschot over zijn #RoadToBEAT

Beste BEAT-liefhebbers, ik ben Jurgen van Oorschot en 45 jaar oud. In het dagelijkse leven werk ik als verzekeringsmanager voor een grote voedselfabrikant in de snackindustrie. Ik woon in Velp in Gelderland, dicht bij de Veluwe en de welbekende Posbank. 

Na het werken vind ik het heerlijk om uren op de fiets door te brengen. Sinds vijf jaar neem ik ook deel aan het rijden van criteriums maar mijn echte liefde ligt vooral bij het tijdrijden. Deze discipline ligt mij stukken beter dan het rijden van rondjes. Ondanks mijn leeftijd merk ik dat ik nog steeds kan verbeteren in het rijden tegen de klok. Ik vind het dan ook geweldig om samen met vrienden deel te nemen aan team tijdrit-wedstrijden; dat zijn echte prachtige ervaringen.
Voor mijn motivatie stel ik ieder jaar een aantal specifieke fietsdoelen. Dit jaar was dat bijvoorbeeld de Alpen Tour Trophy. Dit is een meerdaags mountainbike event in de uitdagende Oostenrijkse Alpen waar ook een team van BEAT Cycling Club deelnam.
Naast het rijden op mijn eigen fiets ben ik ook een groot fan van het kijken van de klassiekers en vooral de kasseien-klassiekers. Ik rij dan ook vaak in de Vlaamse Ardennen en Noord-Frankrijk om zelf van de kasseien te ‘genieten’.

Met BEAT Cycling Club kwam ik voor het eerst in contact door een Facebook-bericht over hun events. Na het lezen van dit bericht heb ik mij verdiept in de club en was ik direct enthousiast over hun vernieuwende aanpak in het wielrennen.
Als fietser en fan geeft het mij de mogelijkheid om in nauw contact te komen met een fietsploeg op uiteindelijk World Tour niveau. Ik ben ervan overtuigd dat het professionele wielrennen een nieuw duurzaam model nodig heeft en dat de filosofie van BEAT de weg hiernaar toe is.
Mijn enthousiasme hierover heeft er dan ook toe geleid om mee te doen aan de BEAT ‘lead-out groep.’ Deze groep ondersteunt de verschillende BEAT-events. Ik kijk dan ook uit naar mijn eerste BEAT Club Day op 30 juli in Amerongen, waar ik mij ook hoop te kwalificeren voor het BEAT tijdrit team voor het NCK. Ik hoop velen van jullie te ontmoeten in Amerongen.