Mijn #RoadToBEAT: Alex Mengoulas

Alex Mengoulas

In aanloop naar het aanstaande debuut van de BEAT-wegploeg nemen wij in deze blogserie de #RoadToBEAT-verhalen van de negen renners van de ploeg door. Want de BEAT renners zijn meer dan wielrenners - ze zijn mensen met een uniek verhaal. Alex Mengoulas stelt zich hier voor.

Verleden

Ik ben in 2007 begonnen met het rijden van wedstrijden als klein rennertje bij de plaatselijke fietsclub in Almere. Bij de jeugd heb ik succesvolle jaren meegemaakt met veel overwinningen en ben ik in totaal 2 keer Nederlands kampioen geworden in categorie 5 en 6, en 1 keer Nederlands kampioen tijdrijden geworden bij de nieuwelingen.

Bij de nieuwelingen heb ik 2 jaar in een internationaal selectieteam gezeten van de fiets fabrikant Canyon, genaamd Canyon Young Heroes met als mentor Erik Zabel.

Bij de junioren ben ik gaan rijden voor het Monkey Town Cycling Team waar het hele team een succesvol 2 jaar heeft gehad ook weer met mooie resultaten.

Vervolgens ben ik naar de Volharding getrokken om nieuwe stappen te zetten bij een nieuwe club en te leren bij de elite/belofte. Zo ben ik vorig jaar meegegaan naar Canada om te koersen en heb ik grotendeels het programma van de Topcompetitie gereden.

#RoadToBEAT 2018

Mijn doel voor het seizoen 2018 is om mezelf te ontwikkelen als renner, om meer inhoud te kweken, en de “motor te vergroten”. Ik heb mijn doel gelegd op het 2e deel van het seizoen, dit zullen meer de heuvelachtige wedstrijden zijn van de topcompetitie in Limburg en wedstrijden zoals in de Ardennen. Deze wedstrijden heb ik gekozen omdat ik vorig jaar heb bewezen in de klimwedstrijden van de Topcompetitie goed uit de voeten te komen op heuvelachtig terrein. Daarnaast wil ik mijn tijdrit capaciteiten verbeteren om sterke tijden te realiseren tegen de klok, zo hoop ik op het NK tijdrijden U23 zeker top 10 te rijden. Verder wil ik een goede teamgenoot zijn binnen het team, elkaar helpen en samen met BEAT voor de overwinning te koersen. #RoadToBEAT

Doordat ik vorig seizoen zonder begeleiding en persoonlijke doelstellingen heb gekoerst, wil ik dat aankomend jaar anders aanpakken door te pieken naar bepaalde periodes in het seizoen onder begeleiding van Wilbert.


Lees hier de #RoadToBEAT van Wesley Van Dyck!