Mijn #RoadToBEAT: Arjen Livyns

Arjen Livyns

In aanloop naar het aanstaande debuut van de BEAT-wegploeg nemen wij in deze blogserie de #RoadToBEAT-verhalen van de negen renners van de ploeg door. Want de BEAT renners zijn meer dan wielrenners - ze zijn mensen met een uniek verhaal. Arjen Livyns, winnaar van de Belgische Topcompetitie, stelt zich hier voor.

Verleden

Ik ben begonnen met fietsen als junior. Daarvoor was ik fervent motorcrosser. Ik ben zelfs Belgisch kampioen geweest bij de 65cc en heb meegedaan aan internationale wedstrijden zoals het EK. Op een gegeven moment liep ik blessures op en moest ik een operatie ondergaan. Als revalidatie van mijn blessures en operatie kon ik enkel nog fietsen en zwemmen en moest ik dus stoppen met motorcross. Ik kon niet meer lopen, springen en voetballen... Door een paar schoolvrienden heb ik kennis gemaakt met het wielrennen. In het begin kon ik maar een halve wedstrijd meerijden. De eerste jaren waren niet veel soeps en ik was al blij wanneer ik eens in de uitslag stond want dan had ik tenminste de wedstrijd uitgereden, toen nog een doel op zich. Stelselmatig ben ik gegroeid (letterlijk en figuurlijk) en kon ik meer en meer mijn mannetje staan. Na drie jaar koersen werd ik vijfde in het Belgisch kampioenschap.

Bij de beloften ben ik rustig begonnen en stap voor stap verbeterd. In mijn laatste jaar als U23 reed ik in elke beloftenklassieker (LBL, OHN, Lombardije) top 20. Vorig seizoen won ik de Belgische topcompetitie en daarmee was het mijn beste jaar in mijn wielercarrière tot nu toe. Dit werd bekroond met een stageperiode bij de pro-continentale ploeg Vérandas Willems-Crelan.

#RoadToBEAT 2018

Komend seizoen wil ik toewerken naar het Belgisch kampioenschap bij de profs in Binche eind juni, mijn eerste profkampioenschap ooit. Dit betekent in totaal 235km met de beste Belgische renners over Belgische kasseien (-what else). Van Belgisch kampioen motorcross naar onsuccesvolle wielrenner, stap per stap gegroeid tot mijn eerste deelname aan een prof BK.

Ik was op zoek naar een professioneel georganiseerde ploeg, met goede begeleiding en toekomstmogelijkheden. BEAT is een zeer professionele organisatie en heeft een vernieuwende, maar zeer solide structuur, waar ik volledig achter sta en waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren. Ik ben ervan overtuigd dat ik middels BEAT volgende stappen in mijn carrière kan maken.


 Lees hier de #RoadToBEAT van Piotr Havik!