Mijn #RoadToBEAT: Bas Tietema

Bas Tietema

In aanloop naar het aanstaande debuut van de BEAT-wegploeg nemen wij in deze blogserie de #RoadToBEAT-verhalen van de negen renners van de ploeg door. Want de BEAT renners zijn meer dan wielrenners - ze zijn mensen met een uniek verhaal. Bas Tietema stelt zich hier voor.

Verleden 

Wielrennen was niet mijn eerste sport. Op mijn vijfde begon ik met voetbal en ik bleef niet onopgemerkt. Vanaf de C-junioren speelde ik bij PEC Zwolle. Helaas kreeg ik rond mijn 15de te maken met een enorm zware kruisband blessure. Voor een operatie was ik te jong en mijn knieschijf was nog niet volgroeid. Mijn voetbalcarrière was definitief ten einde.  

Ik moest op zoek naar een nieuwe sport want ik was altijd al gek van sport. Op dat moment was ik al aandachtig wielerliefhebber en zodoende toen besloten om het eens zelf te gaan proberen. Ik kocht van mijn eigen geld een fiets en ik begon rondjes te fietsen in de omgeving van Zwolle. Dit beviel me zo goed dat ik besloot om me aan te melden bij WV de Hanzerenners om vervolgens over te stappen naar Willibrord Wil Vooruit. Ik ging zeker vooruit want na een aantal goede klasseringen ging ik naar het BMC Development Team waar ik als belofte ervaring op kon doen. Nadat ik het VWO had afgerond, kon ik me volledig gaan focussen op het wielrennen.  

Daarnaast ben ik ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport.Ik heb een onwijs leuk zusje dat het Syndroom van Down heeft.Hierdoor ben ik mede in gaan zien hoe belangrijk het is dat mensen met een handicap worden voorzien in sportfaciliteiten. 

#RoadToBEAT 2018 

Het bevestigen in de Noordelijke klassiekers met een voorkeur voor kasseien. In mijn jaren als belofte heb ik al 3 maal top gereden in Paris-Roubaix, waaronder eenmaal op het podium. Mijn #RoadToBeat op lange termijn is om dit ook bij de profs neer te zetten. Hiervoor zal ik dit jaar eerst in 1.1 en 1.2 klassiekers me van voren willen laten zien en in de finale meerijden voor de overwinningen.  

Ik heb veel vertrouwen in deze nieuwe ploeg. Met alle jonge gasten in deze ploeg kunnen we snel schakelen richting de BEAT-manier van werken en gaan we ons direct kunnen laten zien als het seizoen begint! 


 Lees hier de #RoadToBEAT van Nahom Desale!