Mijn #RoadToBEAT: Danny Maas

Danny Maas

In aanloop naar het aanstaande debuut van de BEAT-wegploeg nemen wij in deze blogserie de #RoadToBEAT-verhalen van de negen renners van de ploeg door. Want de BEAT renners zijn meer dan wielrenners - ze zijn mensen met een uniek verhaal. Danny Maas stelt zich hier voor.

Verleden

Ik ben begonnen met fietsen toen ik 7 jaar oud was. Ik ben opgegroeid in een wielerfamilie dus daarom wilde ik zelf ook de fiets opstappen.

Als renner bij de nieuwelingen was ik erg goed. Ik heb toen veel gewonnen en alles ging van zelf. Vervolgens begon de juniorenperiode die ik erg goed startte. Na een maand reed ik mijn eerste World Cup en het resultaat viel een beetje tegen maar was erg tevreden hoe ik reed. De week erna ben ik erg hard gevallen en wilde daarna te snel weer wedstrijden rijden waardoor ik niet goed hersteld was en de rest van het seizoen niet goed ging.

Het jaar erna (tweedejaars junior) wilde ik me echt bewijzen. Ik maakte een moeizame start maar na een maandje was ik weer erg goed. Ik was in Frankrijk voor een grote wedstrijd en daar was ik alweer heel hard gevallen. Opnieuw dezelfde blessure als het jaar ervoor maar deze keer veel heftiger. Dit zorgde ervoor dat ik me nooit heb kunnen laten zien bij de junioren, een van de belangrijkste jaren als jeugd renner.

#RoadToBEAT 2018

Mijn jaren voor BEAT hebben veel tegenslagen gekend daarom wil ik komend seizoen veel leren van de andere renners en stappen maken in mijn ontwikkeling. Ik wil mezelf laten zien in wedstrijden die voor mij op het lijf geschreven zijn.