Mijn #RoadToBeat is dat ik samen met Thijmen en Jeroen zes keer de Alpe D'Huez op ga fietsen

Marcus Groeneveld

Pionier Marcus Groenveld over zijn #RoadToBEAT

Mijn naam is Marcus Groeneveld, 22 jaar, student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op dit moment heb ik mijn Bachelor in Bedrijfskunde en Psychologie afgerond en ben ik bezig met mijn Master Business Information Management. Naast het fietsen ben ik een actief hockeyer en werk ik bij StudentFlex, een student talentontwikkeling bureau.

Door te fietsen kan ik mijn hoofd leeg kan maken. Ik vind het heerlijk om tochten te fietsen en daarbij veel te zien. Met fietsen heb ik altijd het gevoel dat je ergens komt. Daarbij is het sociale aspect, het fietsen met vrienden een enorme toevoeging voor mij. Tijdens het fietsen heb je de tijd om iemand echt weer te spreken, waarbij de gesprekken uiteenlopen van brainstormen over een nieuw idee in de toekomst tot aan wat een ieder heeft meegemaakt tijdens het stappen. Fietsen is voor mij ook de enige sport waarbij je jezelf altijd tegenkomt. Of je fit bent of niet, je gaat altijd tot het uiterste en probeert je grenzen te verleggen.

Via een vriend die werkt bij Rebel Group ben ik in aanraking gekomen met BEAT Cycling Club. Ik begon BEAT te volgen via Facebook en kwam zo de actie #BEATtheBos tegen. Na het winnen van de online stemmingsronde ben ik met Thijmen Hokken en Jeroen van Dam, ook BEAT-pioniers, op 22 april naar Apeldoorn vertrokken om de clinic van Theo Bos bij te wonen. Wat mij opviel was dat er een positieve sfeer hing. We werden met open armen ontvangen en ik voelde mij gelijk onderdeel van BEAT. Wat mij zo aanspreekt aan BEAT is dat ze het echt anders willen doen; een echte club waar iedere fietsliefhebber zich bij kan aansluiten. Professioneel of recreatief, het maakt niet uit, zolang je maar een passie hebt voor fietsen.

Dit is naar mening waar het allemaal om draait. Ik geniet er zelf ook van als ik met een groep vrienden op zaterdagochtend een tocht kan fietsen waarbij iedereen kan aanhaken. Je leert veel nieuwe mensen kennen en het voegt enorm veel toe aan de fietsbeleving. Het fietsen samen met Theo Bos, vijfvoudig wereldkampioen op de baan, geeft dit volgens mij perfect weer. Voor Theo en de recreatieve deelnemers was het een prachtige en leerzame ervaring. Na deze dag heb ik dan ook niet getwijfeld om pionier van BEAT te worden.   

Mijn persoonlijke #RoadToBeat is dat ik samen met mijn twee hele goede vrienden ‘Thijmen en Jeroen’, die ik al eerder noemde, op 1 juni zes keer de Alpe D'Huez op ga fietsen tijdens Alpe D'HuZes voor de strijd tegen kanker. Dit ter nagedachtenis van mijn moeder die ruim vijf jaar geleden aan de ziekte is overleden maar ook voor de velen onder ons die met deze ziekte te maken hebben.

We zijn afgelopen november begonnen met trainen en daarnaast zijn wij actief geweest om zoveel mogelijk geld op te halen. Dit hebben wij voornamelijk gedaan door het organiseren van evenementen. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor 60 mensen een spinningclass georganiseerd waarbij we allen fietsen voor het goede doel. Daarnaast proberen wij onze missie in beeld te brengen via evenementen zoals ‘BeatTheBos’ en onze Facebook-pagina. Wij noemen onze groep ‘de doortrappers’ en jullie kunnen ons volgen en steunen via: www.facebook.com/wetrappendoor/