Mijn #RoadToBEAT: Nahom Desale

Nahom Desale

In aanloop naar het aanstaande debuut van de BEAT-wegploeg nemen wij in deze blogserie de #RoadToBEAT-verhalen van de negen renners van de ploeg door. Want de BEAT renners zijn meer dan wielrenners - ze zijn mensen met een uniek verhaal. Nahom Desale stelt zich hier voor.

Verleden

Ik ben geboren in Eritrea en ik ben 2,5 jaar geleden als vluchteling naar Nederland gekomen. In Eritrea is wielrennen de meest populaire sport. Daarom was wielrennen ook de sport die ik beoefende in mijn geboorteland. Toen ik naar Nederland kwam, besloot ik door te gaan met wielrennen. Eerst maakte ik heel lange tochten op een stadfiets voor het plezier maar toen ik een, iets te grote, koersfiets kreeg begon ik weer serieus met trainen. Door onder andere mijn sport wielrennen ben ik actief in de Nederlandse samenleving. 

Vorig jaar kwam ik uit voor de wielerclub Willebrord Wil Vooruit en ik had maar één wens: profwielrenner worden. Door mijn overstap naar de BEAT-wegploeg kom ik een stapje dichterbij bij deze droom.

#RoadToBEAT 2018

Samen met NLtraining wil BEAT vluchtelingen inspireren door te laten zien dat sport een belangrijke bindende factor is binnen het maatschappelijke participatieproces. Ik bewijs dat sport mij helpt om te integreren.

De sport helpt mij om doelen te stellen maar ook om andere Nederlanders te leren kennen. Ik geloof hier dusdanig in dat ik andere nieuwe Nederlanders wil inspireren en ook motiveren om te gaan sporten. Daarom geef ik wielerclinics aan andere Eritreeërs via NLtraining.  

Ik kan niet wachten om te gaan rijden en opereren binnen een club waar veel professionele mensen werken en waar ik mezelf verder kan ontwikkelen, zowel op de fiets als persoonlijk. Ik heb mijn ploegmaats mogen ontmoeten en ik ben ervan overtuigd dat wij dit jaar gaan rijden met een goede groep, waarmee we anderen zullen inspireren!

Sport is voor mij dé weg naar participatie in een voor mij nieuwe maatschappij en dat wil ik komend seizoen laten zien door onder andere mooie resultaten te behalen!


Lees hier de #RoadToBEAT van Bas Tietema!