Mijn #RoadToBEAT: Wesley Van Dyck

Wesley Van Dyck

In aanloop naar het aanstaande debuut van de BEAT-wegploeg nemen wij in deze blogserie de #RoadToBEAT-verhalen van de negen renners van de ploeg door. Want de BEAT renners zijn meer dan wielrenners - ze zijn mensen met een uniek verhaal. Wesley Van Dyck stelt zich hier voor.

Verleden

Ben gestart in 2007 met wielrennen, werd de eerste jaren vaak gedubbeld. Ja ook door het vrouwvolk. Maar heb altijd geloofd dat ik wel iets kan en dat het er ooit eens zou uitkomen. Bij de nieuwelingen wist ik mijn eerste overwinning te behalen. Direct eentje om bij te houden aangezien ik daar op een Waalse aankomstklim mano a mano Mathieu Van Der poel wist te kloppen.

Bij de junioren kende ik vooral in mijn laatste seizoen mooie successen met knappe resultaten in de grotere wedstrijden van België en Frankrijk.

Mijn overstap naar de beloften begon veelbelovend maar wegens enkele tegenslagen sloeg ik er dat seizoen nooit in te bevestigen wat sommigen in me zagen. Ik vroeg hun dan ook niet meer in me te zien dan de renner die ik toen was.

Na een mooi derde jaar bij de beloften maakte ik de overstap naar een Frans team waar ik gehard ben en zodanig gevormd dat ik in België terugkwam als een andere renner.

Renners waar ik naar opkeek, hadden nu schrik van me en week na week haalde ik gedurende 2017 een constante aan resultaten waardoor dat seizoen er eentje was om duimen en vingers van af te likken. Heb er hard van genoten maar ben nu klaar om de stap te zetten, een stap waar ik van droomde omdat ik als tiener erin geloofde dat dit het maximale was wat ik kon bereiken. Hier ben ik nu en nu is het aan mij om te tonen wat ik kan.

#RoadToBEAT 2018

Ik wil mijn sterktepunt, een steile klim opknallen, kunnen ontwikkelen op dit niveau. Als renner sterker worden en veel leren. Het team helpen waar het kan en BEAT aan de man brengen bij jullie zuiderburen.

Een specifiek doel zal komen gedurende het seizoen, eerst zien wat mogelijk is. Al is het Belgisch Kampioenschap voor mij elk jaar wel een magische dag, hou van deze dagen. Ook al is het nu bij de profs te doen, zal ik mij niet laten kennen en durf ik te dromen van een resultaat. Als echt alles meezit met de juiste vorm en ik de afstand onder de knie heb zijn er mooie dingen mogelijk!


Lees hier de #RoadToBEAT van Alex Mengoulas!