Nicky Degrendele moet rentree uitstellen

BEAT Cycling Club

Nicky Degrendele zal dit weekend niet van start gaan bij de Zesdaagse van Gent. Na verder onderzoek blijkt dat zij bij haar valpartij tijdens de wereldbeker in Parijs een hersenschudding opgelopen heeft en komende week niet zal kunnen trainen. Degrendele zal ook niet aan de start staan van de wereldbeker in Berlijn, van 30 november tot en met 2 december.

Degrendele is teleurgesteld: ‘’Ik voelde mij de afgelopen weken al niet top na de val in Parijs. Ik merkte dat ik na een aantal dagen trainen niet in staat was om volledig te recupereren en dat ik mij telkens slechter begon te voelen. Op maandagochtend heb ik bij de fysio in Zwitserland testen gedaan. Zij stelde een hersenschudding vast.

“Meteen na mijn crash in Parijs zei ik tegen Tim Veldt dat ik er in Berlijn weer zou staan. Deze diagnose komt daardoor toch wel als een verrassing voor mij, omdat ik reeds 2 rustige weken moest inlassen direct na de val en net weer op goede weg was richting het aankomende seizoen met dit weekend de Zesdaagse Gent, daarna de wereldbekers en het wereldkampioenschap. Ik zal nu minstens een week weg moeten blijven van fysieke inspanning om hopelijk snel weer op de fiets te zitten. Het doel is om tijdens de wereldbeker Londen, van 14 tot en met 16 december, mijn rentree te maken.”

Coach van de baanploeg, Tim Veldt, kijkt vooral vooruit naar de volgende doelen: “Het is vervelend om te horen dat de blessure van Nicky, waarvan wij dachten dat hij onder controle was, nu toch weer opspeelt. We wilden graag toewerken naar het eerste seizoen doel in Berlijn en dat kan nu niet. Nicky zal nu rust nemen, in aanloop naar de wereldbeker in Londen. Middels Londen en de wereldkampioenschappen zal Nicky nu doorgaan met UCI-punten verzamelen richting haar Olympische Spelen in Tokio.”

Nicky zal tijdens de Zesdaagse wel aanwezig zijn, om gehuldigd te worden als wereldkampioene Keirin.