Nieuw seizoen, nieuwe doelen

BEAT Cycling Club

Versterkt met twee nieuwe rensters en een hele hoop goede herinneringen aan het eerste seizoen, gaat de BEAT baanploeg komend weekend beginnen aan de wereldbekercyclus op de Tissot UCI Track Cycling World Cup in Parijs, Frankrijk. Roy van den Berg, Matthijs Büchli, Theo Bos, Laurine van Riessen en Nicky Degrendele hebben allemaal hun doelen en verwachtingen van het aankomende seizoen. Worden het weer podiumplekken of zit er wederom wereldbeker-goud in het verschiet? Onze baanrenners blikken vooruit op hun seizoen!

Bos zet vol in op wereldbeker Berlijn

Dit seizoen staan er voor mij vier wereldbekers op het programma. Met de Keirin in Parijs en de teamsprint in Milton wordt het meteen volle bak koersen tijdens de eerste twee wereldbekers. Na het blok Parijs-Milton hebben we een maand om volop te trainen, alvorens we beginnen aan het blok Berlijn-Londen. Berlijn wordt het moment dat ik beoog om te gaan pieken. Na Londen wordt het vooral trainen, omdat nog onzeker is of ik zal starten op de wereldbekers in Cambridge en Hong Kong. Daarna komen de wereldkampioenschappen er alweer aan, waar ik me hoop te kwalificeren voor de kilometer.

Büchli ziet nog meer kansen voor goud

Komend baanseizoen rij ik de eerste vier van zes wereldbekers, namens BEAT. Op de eerste twee wereldbekers, die in Parijs en Milton, heb ik nog geen concrete doelen. Die zal ik vooral gaan gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten, maar ik zal er absoluut alles geven. Wanneer we dan in Berlijn aankomen, zullen wij ook voor het eerst met zijn drieën de teamsprint gaan rijden en daar willen we absoluut gaan vlammen. In Berlijn en Londen wil ik dan ook persoonlijk goede resultaten neer gaan zetten. De doelen voor dit seizoen zijn een podiumplek op de teamsprint met BEAT en een wereldbekeroverwinning op de Keirin en sprint.

Van den Berg zet stijgende lijn voort

Na een zomer hard trainen merk ik nu al dat de vorm goed is en dat er een stijgende lijn in de resultaten zit. Mijn doel is dan ook om mezelf gedurende dit seizoen te blijven verbeteren. Daarvoor zal ik constant moeten blijven presteren op de wereldbekers. Mijn doel is om met de BEAT baanploeg podiumplekken te gaan verzamelen en dan hoop ik dat we steeds vaker op het hoogste treetje komen te staan. We gaan er voor om met z’n allen elke dag het meest eruit te halen en op de manier dat wij getraind hebben is dat heel goed mogelijk. 

Degrendele wil wereldtitel verdedigen

Ik kijk erg uit naar het komende seizoen en om die te starten met de wereldbeker in Parijs. Die eerste wedstrijd geeft me altijd wat vlinders in de buik maar eenmaal dat erop zit loopt alles altijd redelijk vlot en dat hoop ik ook dit seizoen zo te ervaren. Met heel wat wereldbekers op weg naar het WK zal het een druk programma worden maar dat maakt het wel leuk, ik koers erg graag! De overstap naar de UCI baanploeg van BEAT Cycling Club geeft mij nog meer motivatie omdat zij in mij vertrouwen en mij ook de kans en ruimte geven om te blijven groeien, omringd door ervaren mede renners & staff, genoeg personen om van te leren dus! Erg blij dat ik deel zal uitmaken van dit team! Het hoofddoel van dit seizoen is opnieuw het WK maar de weg daar naartoe is even belangrijk. Ik zal alle trainingen en competities op 100% proberen af te werken want alles waar je nu hard voor werkt, zal uiteindelijk wel beloond worden. Ik ga alles op alles zetten om mijn regenboogtrui te verdedigen!

Van Riessen wil eerste seizoen met podiumplekken bekronen

In het begin van de zomer heb ik drie maanden in Japan doorgebracht in de Keirin. Daar heb ik een heel goed blok kunnen draaien met veel wedstrijden en trainingen. Ook op de Europees kampioenschappen in Glasgow kon ik een goed niveau laten zien met de Nederlandse selectie, zeker op diezelfde Keirin. Nu het seizoen alweer voor de deur staat, heb ik dat vertrouwen meegenomen en ga ik er van uit dat er zeker podiumplekken voor ons inzitten, ook al weet ik zeker dat het niveau weer een stapje hoger zal gaan zijn met ook op de Olympische Zomerspelen. Ik rij twee wereldbekers namens BEAT en twee met de Nederlandse selectie en ik heb er vertrouwen in dat ik zo een ideaal programma kan draaien richting de wereldkampioenschappen in Polen.

Wil jij lid worden van dezelfde club als de BEAT baanrenners en zo helpen hun seizoen en de ontwikkeling in de sport te ondersteunen? Meld je aan als BEAT-lid!