Onze WK-reporter in Hongkong: Cosmas

BEAT Cycling Club

Tijdens het WK in Hongkong hebben we onze eigen BEAT-verslaggever. Cosmas is een van onze pioniers en woont in Hongkong. Hij volgt tijdens het evenement Theo Bos en deelt speciale behind-the-scenes-content op onze social media kanalen. Zo mis je niks van de strijd om het goud van onze clubgenoot.

Wie is onze verslaggever? Cosmas stelt zichzelf voor
Ik ben geboren en getogen in Hongkong en begon als kind al met wielrennen. Zoals de meeste kinderen hier, begon ik op een BMX-fiets en ben ik doorgegroeid naar een MTB. Uiteindelijk ben ik, toen ik op de middelbare school zat in de jaren 90, begonnen met wegwielrennen. Destijds was dat helemaal geen populaire sport in Hongkong. Mijn allereerste keer fietsen op een baan, was in Melbourne in Australië, waar ik vlakbij een oude baan woonde. 

Ik moest het fietsen opgeven toen de werkdruk van mijn ingenieursstudie en mijn bijbaantjes te veel werden. Toen ik afgestudeerd was, was ik zo’n 50 kilo aangekomen en woog ik 130 kilo, mijn zwaarste gewicht ooit. Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen fietsen.

Na mijn studie keerde ik terug naar Hongkong, waar ik me op werk stortte. Zodra mijn carriere als ingenieur van de grond was gekomen, begon ik toch weer met wielrennen. Ik begon met een simpele stadsfiets, mijn enige manier om wat gewicht te verliezen.

Ik ben om de volgende redenen een pionier van BEAT Cycling Club geworden:

  1. Er zijn in de wereld niet veel clubs die zich zowel op baanwielrennen als andere disciplines richten.
  2. Ik houd van de verbinding tussen de profs en de fans.
  3. BEAT is een wielerclub, geen modeclub. Er goed uit zien is belangrijk, maar de sport is belangrijker.

De wielerbaan van Hongkong
In 2012 is een groep westerse expats begonnen met drie maandelijkse meetings in de Whitehead Velodrome. Die wielerbaan werd beheerd door de Hong Kong Sports Institute. Het duurde even voordat we wisten waar we moesten zijn om toegang tot de velodrome te krijgen. Ik had het geluk om betrokken te raken en zo begon ik weer met baanwielrennen.

De nieuwe wielerbaan voor het WK is in 2013 gebouwd. Het verschil tussen baan beperkt zich niet alleen tot overdekt of openlucht. Deze baan wordt door de overheid beheerd en is toegankelijk voor het groter publiek. Ik was een van de eerste amateurs die de nieuwe baan mocht testen.

Het idee voor een nieuwe binnenbaan werd voor het eerst voorgesteld toen de gerespecteerde Wong Kam-po de scratch won op het WK. De overheid bevestigde de bouw van de velodrome toen Hongkong ook in een aantal andere disciplines wereldkampioenen afleverde.

De locale wielercultuur
In Hongkong hebben we een redelijk aanwezige wielercultuur. Je vindt hier bijna elk type wielrenner, van de meest normale wegwielrenners en mountainbikers tot wielerpolo en eenwielers. 

Er zijn ook een behoorlijk aantal wielerfaciliteiten in Hongkong. We hebben twee velodromes (de buitenbaan bij Whitehead en de nieuwe binnenbaan), een BMX-baan, een aantal free-style BMX-park en de wereldberoemde, doodlopende fietspaden.

In de jaren 90 fietste de meeste wielrenners of op een racefiets of op een mountainbike, maar vandaag is de wielerpopulatie diverser. Het aantal fixed-gearrijders is flink toegenomen, net als het aantal toertochtrijders. Toch moet het baanwielrennen nog echt groeien in Hongkong, hoewel het wel iets populairder is geworden door schoolprogramma’s. 

Volg Cosmas op Instagram and Twitter.